- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Preda: Ideea înlocuirii lui Boc apare periodic; lipsa de decizie, un risc foarte mare
Cristian Preda susţine că ideea înlocuirii lui Emil Boc de la Guvern apare periodic din vina colegilor din tabăra care a câştigat la congresul PDL şi care îşi schimbă opiniile cu o iuţeală formidabilă, eurodeputatul avertizând că lipsa de decizie e un risc foarte mare, mai ales în perioade de criză.
"Iar criza, o ştie şi un copil, e departe de a se fi încheiat", avertizează europarlamentarul.
Cristian Preda scrie, pe blogul său, că, din 2000 încoace, premierii au fost şi şefi de partid, iar performanţele lor politice - măsurate de judecăţile publicului asupra guvernelor conduse de ei - au fost diferite.
Preda aminteşte că Adrian Năstase a luat PSD în 2000 cu 139 de mandate în Cameră (pe baza a 36% din voturi) şi l-a dus în 2004 la 113 mandate (cu sprijinul celor 31% din opţiunile de la urne); Călin Popescu Tăriceanu a preluat PNL în 2005 când avea 64 de mandate de deputaţi (în baza cotei peneliste din cadrul Alianţei DA, care adunase 32% din voturi) şi l-a dus la 65 de mandate în 2008 (dobândite pe baza celor 18,5% ale PNL). Preda precizează că situaţia este identică în privinţa mandatelor senator.
"Şi Năstase şi Tăriceanu au fost premieri un întreg ciclu legislativ, adică patru ani. Amândoi au pierdut alegerile pe care le-au organizat. Şi unul, şi celălalt au fost schimbaţi, din acest motiv, de la şefia partidelor lor", adaugă eurodeputatul PDL.
El mai scrie că Emil Boc a preluat PDL în 2005, când avea 48 de mandate, şi l-a dus la 115 mandate în 2008, dar fiind în opoziţie, deoarece partidul fusese eliminat de la guvern cu un an înainte de alegeri.
"Examenul relevant va fi dat în 2012. Nu e sigur însă că Boc se va afla în situaţia predecesorilor săi, fiindcă unii pedelişti ar vrea să-l schimbe de la Palatul Victoria. De fapt, ideea înlocuirii sale de la Guvern apare periodic. Nu e vina lui Boc, ci a unora dintre colegi, care îşi modifică opiniile cu o iuţeală formidabilă şi cu o frecvenţă impresionantă. Aceasta e şi tabăra care a avut câştig de cauză la recentul congres al PDL", adaugă Preda.
Cristian Preda precizează că el nu şi-a schimbat părerea formulată anul trecut, dar că aceasta este "marginală", fiindcă - formulată foarte devreme - a fost calificată drept "periculoasă".
"Nu cred că luciditatea e un pericol. Dimpotrivă. Lipsa de decizie e, în schimb, un risc foarte mare. Cu atât mai mult în perioade de criză. Iar criza, o ştie şi un copil, e departe de a se fi încheiat", mai scrie Preda.
La începutul acestei săptămâni au fost vehiculate, din nou, informaţii conform cărora Emil boc ar urma să-şi depună mandatul de premier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO