Criza coronavirusului poate genera noi agresiuni ale Rusiei, avertizează Georgia
- Rusia va încerca să diminueze efectele coronavirusului şi a crizei economice generate de preţul scăzut al petrolului prin agresiuni în afara graniţelor
- Rusia a dislocat în teritoriile ocupate în 2008 trupe şi echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete
- Kremlinul interzice autorităţilor georgiene să ofere asistenţă anti-Covid populaţiei din zonele ocupate
Sursa foto: profimedia
Preşedintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a avertizat că Rusia va încerca să diminueze efectele coronavirusului şi a crizei economice generate de preţul scăzut al petrolului prin agresiuni în afara graniţelor.
Salome Zurabishvili, a cărei ţară şi-a pierdut o cincime din suprafaţă în 2008, când a fost invadată de armata Rusiei, a sugerat că, istoric, problemele interne ale Moscovei se transformă în agresiuni externe.
„Criza coronavirusului şi cea a petrolului şi poate situaţia politică internă, toate la un loc pot încuraja Rusia să fie mult mai agresivă pentru a arăta câştiguri externe,” a spus Zurabishvili într-un interviu pentru Financial Times, pe 24 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Salome Zurabishvili a criticat, de asemenea, prezenţa militară rusă în zonele ocupate, în special în Abkhazia, unde au fost dislocate trupe şi echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete, lucru care a dus la destabilizarea regiunii.
Totodată, şi Pentagonul a justificat, într-un comunicat de presă, părăsirea Tratatului Cer Deschis prin faptul că, printre altele, Rusia a respins zborurile în apropierea graniţei cu Georgia.
Preşedintele Georgiei şi-a arătat dezamăgirea faţă de poziţia Kremlinului de a interzice accesul autorităţilor georgiene în Ossetia de Sud, ocupată tot în 2008, pentru a asigura asisteţă medicală şi ajutoare persoanelor infectate cu COVID-19.
„Nu am putut să asigurăm tot sprijinul pe care l-am fi putut asigura,” a spus oficialul georgian.
Zurabishvili este un fost diplomat francez de origine georgiană, care după ce şi-a obţinut cetăţenia a ajuns, în 2004, ministru de externe, iar în 2018 a fost aleasă preşedintele Georgiei.
Autor: Florin Jipa
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump