CSAT recomandă intensificarea acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 22 martie.)

6 afișări

CSAT a recomandat, în urma şedinţei de marţi, intensificarea acţiunilor întreprinse pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora în toate domeniile economiei, eficientizarea activităţii de valorificare a bunurilor confiscate.

"În cadrul şedinţei s-a discutat poziţia României privind aportul la misiunea NATO din Libia. În acest context, s-a hotărât participarea României cu forţe şi mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Embargo) împotriva Libiei, constând în fregata Regele Ferdinand” cu 205 militari şi doi ofiţeri de stat major specializaţi în forţe navale", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, o altă temă importantă pe agenda şedinţei CSAT s-a referit la materializarea şi valorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale în relaţiile cu statele din regiunea Asia-Pacific, în particular Republica Populară Chineză.

"Agenda a inclus si prezentarea unui raport privind progresele României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen, stabilind, cu acest prilej, priorităţile de acţiune pentru perioada următoare. Concluzia discuţiilor a fost că România şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol, că îşi menţine poziţia privind aplicarea actualelor criterii Schengen de evaluare şi că dezaprobă conexarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) la aceste criterii", se mai arată în document.

Membrii CSAT au făcut o nouă evaluare a rezultatelor obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

"Pentru perioada următoare, CSAT a recomandat intensificarea acţiunilor întreprinse pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora în toate domeniile economiei, eficientizarea activităţii de valorificare a bunurilor confiscate", se mai specifică în document.

De asemenea, CSAT a aprobat participarea României cu 66 de jandarmi la misiunea NATO de instruire a forţelor afgane de poliţie, până la încheierea acesteia şi a analizat situaţia contingentului român de jandarmi din Kosovo şi execuţiile bugetare ale structurilor cu atribuţii in domeniul securităţii naţionale.

În finalul şedinţei, membrii CSAT au adoptat Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2010 şi au decis trimiterea acestuia către Parlamentul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici