- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.01.2020, 18:18)
- Elena Crangasu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursa pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului. Cine are cele mai multe şanse să stea în fotoliul lăsat liber de Meleşcanu
După ce CCR a decis că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat a rămas liberă. PNL o propune din nou pentru această funcţie pe Alina Gorghiu, în timp ce PSD va avea candidat propriu, printre doritori fiind şi Şerban Nicolae.
Urmărește
5797 afișări
Cursa pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului. Cine are cele mai multe şanse să îi ia locul lui Meleşcanu
„Cu siguranţă, candidatul PNL pentru preşedinţia Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu”, a spus Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.
USR ar putea avea un candidat propriu pentru şefia Senatului, însă cel mai probabil o vor susţine pe Alina Gorghiu, aşa cum au făcut şi ultima dată, în urma demisiei lui Călin Popescu-Tăriceanu. Aceştia spun că cel mai important este să nu lase şanse de câştig PSD-ului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„A rămas să ne spună grupul de la Senat cum vor să procedeze. Ultima oară, noi am susţinut-o pe doamna Gorghiu, cred că e posibil să facem la fel şi acum. Nu a rămas stabilit, a fost o discuţie, după care, am concluzionat că mai bine o lăsăm grupului de la Senat”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui, pentru MEDIAFAX.
„Ideea e să încercăm să punem un candidat care să nu fie PSD. Deci, ar trebui să ne unim şi probabil, în momentul ăsta, Alina Gorghiu e cea mai bună poziţionată”, a declarat Ionuţ Moşteanu, pentru MEDIAFAX.
Senatorii PMP o vor susţine, cel mai probabil, tot pe Alina Gorghiu.
„Noi am avut o serie de discuţii cu senatorii PNL şi încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL (MUSCĂ) În caz că se va întâmpla afilierea asta, clar că o vom sprijini pe Alina Gorghiu, dar condiţionat”, a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu, pentru MEDIAFAX.
Pe de altă parte, PSD a anunţat că va avea candidat propriu pentru şefia Senatului şi că nu îl vor mai susţine iar pe Teodor Meleşcanu.
„Nu se ştie. Sunt mai mulţi, sunt vreo şase colegi care doresc, din câte am înţeles”, a spus Marcel Ciolacu, pentru MEDIAFAX.
Potrivit calculelor matematice, PSD ar avea majoritate la Senat.
Totodată, surse din partid au afirmat pentru MEDIAFAX că în cursa internă se află şi senatorul PSD Şerban Nicolae.
Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului.
CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.
Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului.
Meleşcanu a anunţat că nu va demisiona de la conducerea Senatului până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Totodată, el a afirmat că nu are ce să îşi reproşeze.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Guvernul îl retrage pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleşcanu, din funcţia de consul la Strasbourg
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20