D. Constantin:Semnarea protocolului,o ultimă încercare disperată a PDL de a se păstra la guvernare

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că semnarea protocolului dintre PDL, UDMR, UNPR şi minorităţile naţionale nu reprezintă decât "o ultimă încercare disperată a PDL de a se păstra la guvernare, în contextul unei preconizate moţiuni de cenzură".

Urmărește
1 afișare

"Din punctul meu de vedere şi al PC, semnarea acestui protocol (al partidelor din coaliţia de guvernare - n.r.) nu reprezintă decât o ultimă încercare disperată a PDL de a se păstra la guvernare, în contextul unei preconizate moţiuni de cenzură şi de păstrare, nu în ultimul rând, la privilegiile pe care şi le-a format, pe care actuala poziţie pe care o au le garantează. Semnarea protocolului şi promisiunile care s-au făcut în acest protocol nu sunt altceva decât o nouă încercare a PDL de a păcăli populaţia, măsuri precum scăderea TVA, majorarea pensiilor şi ajutorarea IMM-urilor au fost cuprinse şi în programul de guvernare din 2008, cu care PDL a reuşit la acel moment să păcălească populaţia", a declarat preşedintele PC.

El a precizat că în capitolul 3 din programul de guvernare a PDL, angajamentul pentru o bună guvernare, se spunea că vor asigura un cadru normativ şi instituţional stabil în scopul stimulării activităţii IMM-urilor, în capitolul 8, asigurări sociale, se vorbea despre majorări de pensii şi alte privilegii pentru pensionari, iar în capitolul 20, politica fiscală, în care se specifica simplificarea sistemului de taxe şi impozite, tarife parafiscale, inclusiv posibilitatea introducerii cotei diferenţiate de TVA.

"De ce am crede şi de ce ar crede populaţia în acest moment, când actuala coaliţie şi-a pierdut orice urmă de credibilitate, că aceste măsuri s-ar aplica, de ce ar crede populaţia că au devenit prioritate măsurile care ar aduce beneficii în primul rând populaţiei. Poate ar fi interesant de arătat care sunt privilegiile protocolului secret, care s-a semnat, în special, între PDL şi UDMR. Cred că dacă am şti aceste prevederi, PDL ar avea foarte multe justificări de dat", a mai spus Constantin.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici