Dan Barna: Delegaţia română din Renew nu l-ar vota pe Klaus Iohannis pentru postul de comisar

Delegaţia română din grupul Renew Europe din Parlamentul European nu l-ar vota pe Klaus Iohannis pentru postul de comisar, susţine eurodeputatul Dan Barna.

Urmărește
504 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: Delegaţia română din Renew nu l-ar vota pe Klaus Iohannis pentru postul de comisar

Dan Barna consideră varianta Klaus Iohannis comisar european cea mai proastă dintre soluţii.

„Nici nu ştiu ce metaforă să folosesc. În termeni simpli, vreau să spun că delegaţia română din Renew nu va vota în nici un scenariu pe Iohannis ca şi comisar, adică un om care a distrus funcţionarea unui stat, aşa cum din păcate s-a întâmplat în cei zece ani de mandat Iohannis, unde dacă tragem linie, n-avem ce să adunăm”, a spus Barna la RFI.

Eurodeputatul USR/Renew Europe îl ironizează şi pe Mihai Tudose (PSD): „Celelalte nume, nici domnul Mihai Tudose nu are vreo performanţă, să nu se înţeleagă lucrul ăsta, dar despre orice alt nume, eu sper să mai fie nişte alternative, putem să discutăm, în funcţie de diverse argumente, dar noi acum vehiculăm nume care nu au dovedit nimic în ţară. Adică numai din glumiţe, ca să nu-l iertăm nici pe domnul Tudose, din glumiţe şi din poante, aşa, adaptate la un context sau altul, e greu să fii credibil într-o Comisie unde statele vin cu profesionişti de top".

Membrii viitoarei Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen urmează să fie audiaţi de către eurodeputaţi la toamnă. Şefa CE a cerut să fie desemnat un număr egal de bărbaţi şi femei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici