„Suntem în contextul unei alianţe politice, pasul următor după alianţa electorală care a existat la europarlamentare. Obiectivul va fi ca într-un termen, vom vedea dacă mai scurt sau mai lung, să ajungem la o fuziune, pentru că e greu să guvernezi pe bucăţele”, a declarat, miercuri seară, la TVR1, preşedintele USR Dan Barna.
El spune că relaţia cu Dacian Cioloş, liderul PLUS, „este una excelentă”.
„Discutăm la orice moment. Îl sun, mă sună. Deseori mai glumim, ne trimitem unul altuia articolele în care se spune cum ne-am certat, boscorodit. Avem o relaţie funcţională”, a mai declarat acesta.
În ceea ce priveşte decizia de a candida la prezidenţiale, Barna afirmă că „avea un potenţial mai mare de creştere şi de angrenare a comunităţii”
„E ca o partidă de şah. Cum aşezăm pisele de care dispunem: notorietatea lui Dacian Cioloş, filialele şi resursele pe care le are USR, numărul de membri cumva entuziaşti, pentru că sunt la început, dinspre PLUS, experienţa parlamentară a colegilor mei şi a deputaţilor/senatorilor USR. În contextul european actual, toate partidele similare cu noi sunt în secvenţa 3-8% în toată Europa. Nicăieri în Europa nu este o poveste mai de succes decât este USR. Pentru cei din ALDE Europe, în suntem membri, suntem o poveste de succes. Din perspectiva asta, noi avem nişte resurse şi a fost o analiză, din punctul meu de vedere ca antreprenor care a lucrat în management de proiect, cum arată mai bine un scenariu să guvernăm în 2020. Candidatura mea este cea care avea un potenţial mai mare de creştere şi de angrenare a comunităţii în ceea ce înseamnă viziunea unei Românii…”, a mai spus Dan Barna.
USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale.