- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.09.2019, 10:47)
- Alexandru Costea
Video Dan Barna îl atacă pe Iohannis, la depunerea candidaturii: Un pompier pentru momentele când casa a luat foc. Dacă era gospodar, nu luam foc/ Câte semnături a strâns liderul USR | VIDEO
Prezidenţiabilul USR-PLUS Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susţinut că România are nevoie de o schimbare.
Urmărește
1938 afișări
„Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit să acceptăm puţin de la clasă politică. Românii pot şi merită să fie fericiţi aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.
Liderul USR a afirmat că România are nevoie de o schimbare, pentru a nu ajunge în situaţia de a mai pierde un milion de români în următorii cinci ani.
„O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creştere economică despre care vorbeşte încontinuu pentru că românii nu o simţ. În realitate nu ne mai putem bază pe vechea clasă politică. Eu fac parte dintr-o generaţie care vrea, poate şi va face reformarea României. În acre ţara din lume pe creştere economică populaţia pleacă din ţara? Nicăieri. Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere. Schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum. Nu ne permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”, a adăugat Barna.
Barna: Iohannis-un pompier pentru momentele când casa a luat foc. Dacă era gospodar, nu luam foc
Liderul USR Dan Barna l-a criticat, vineri, pe Klaus Iohannis spunând despre acesta că a fost "un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea". Liderul USR a mai spus că dacă preşedintele Iohannis ar fi fost un "gospodar mai atent şi diligent", nu se ajungea în astfel de situaţii.
"Eu spun în egală măsură că preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani", a afiramt Dan Barna, vineri, la depunerea semnăturilor pentru alegerile prezidenţiale la Biroul Electoral Central.
Şi Dacian Cioloş, propus pentru funcţia de premier dacă alianţa USR-PLUS va câştiga alegerile prezidenţiale, a afirmat că proiectul formaţiunii este de a schimba România în bine.
„Suntem încă o data în faţă dumneavoastră cu ajutorul susţinătorilor şi a celor care cred în proiectul nostru, în faptul că putem schimbă România în bine. Avem aici semnăturile care o să îl ducă pe Dan Barnă spre Cotroceni. Astăzi depunem semnăturile şi vom continuă în acelaşi mod, să mergem să vorbim cu oamenii pe stradă şi să găsim soluţiile împreună. Noi vrem să arătăm românilor că suntem gata să conducem şi să guvernăm România. Acest proiect îl are pe Dan Barnă în frunte, dar vedeţi toată echipă în spate. Astăzi începem să pregătim proiectul de guvernare”, a conchis Cioloş.
Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoţit de Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai alianţei USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi Cristina Prună.
Prezidenţiabilul a fost aşteptat, totodată, şi de susţinători.
Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.
Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Cât ne costă de fapt alimentarea cu energie a electrocasnicelor lăsate în stand-by. Ce recomandă experţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe