Dan Mircea Popescu: România este săracă nu din cauza săracilor, ci a bogaţilor

Deputatul PSD Dan Mircea Popescu a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că modificarea Codului Muncii nu va duce la creşterea performanţei economice, ci la mai multă sărăcie şi inegalitate socială.

Urmărește
129 afișări

Popescu a afirmat că modificările propuse de Guvern la Codul Muncii nu vor duce nici la creşterea performanţei economiei, nici la ieşirea din sărăcie, ci vor accentua şomajul, inegalitatea, marginalizarea şi dezordinea socială, prin fragmentarea pieţii muncii.

El a arătat că în România riscul de sărăcie al celor care muncesc este de 17,9%, cu mult peste media din ţările Europei.

"Sărăcia şi lipsa de performanţă a românilor nu se explică prin lenea, prin mâna întinsă a lor, aşa cum oficialii puterii încearcă să ne convingă. România nu este săracă din cauza săracilor ei, dimpotrivă, este săracă în primul rând din cauza bogaţilor ei. Productivitatea acestora din urmă, a managerilor, a inginerilor de top şi a cercetătorilor este mult mai scăzută decât a omologilor lor din ţările dezvoltate", a afirmat Dan Mircea Popescu.

El a concluzionat că singurul "rezultat cert" al modificării Codului Muncii este "precarizarea statutului salariatului român", constituind "o lovitură nimicitoare asupra securităţii salariatului", ducând la "delegitimarea statului, distrugerea solidarităţii sociale" şi la "pierderea identităţii naţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici