- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.03.2019, 12:47)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dăncilă, bilanţ al rezultatelor Preşedinţiei României la Consiliul UE: Românii au de ce se mândri
Viorica Dăncilă a prezentat, vineri, bilanţul rezultatelor obţinute de Preşedinţia României la Consiliul UE, precizând că toate criticile lansate înainte de preluarea mandatului au fost nefondate. Premierul a afirmat că Guvernul este în grafic pentru organizarea Summit-ului de la Sibiu din 9 mai.
Urmărește
233 afișări
Dăncilă, bilanţ al rezultatelor Preşedinţiei României la Consiliul UE: Românii au de ce se mândri
„Am obţinut în doar două luni rezultate pe care alte Preşedinţii nu le-au avut într-un mandat întreg. Acest lucru demonstrează cât de nefondate au fost atacurile şi previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acţionat din considerente pur electorale, fără să le pese că pun România într-o lumină nefavorabilă pe plan extern. În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient extrem de apreciat de toţi partenerii europeni. Românii au de ce se mândri. În toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă, România a fost felicitată pentru modul excepţional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Premierul a menţionat că Guvernuleste în grafic cu pregătirea şi organizarea Summit-ului de la Sibiu din 9 mai 2019, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019-2024.
De asemenea, premierul a afirmat că de la preluarea Preşedinţiei României la Consiliul UE au fost organizate peste 650 de evenimente şi reuniuni şi au fost finalizate negocieri în 67 de dosare la nivel european.
„Printr-o cooperare strânsă şi un dialog deschis cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi ai Secretariatului General al Consiliului, precum şi cu toate statele membre am obţinut consens inclusiv pe dosare care stagnau de foarte mult timp. De la preluarea mandatului am gestionat peste 650 de evenimente şi reuniuni, atât în ţară cât şi la Bruxelles, cu participarea a peste 2600 de delegaţi. Am obţinut finalizarea negocierilor pe 67 de dosare cu impact major la nivelul UE, ceea ce înseamnă că Guvernul României a obţinut, în doar două luni, consensul pe un număr mai mare de teme europene decât au obţinut în 6 luni alte guverne care au deţinut preşedinţia rotativă”, a conchis Dăncilă.
Ea a dat exemple de domenii în care au fost finalizate dosare. „Avem realizări pe toţi cei patru piloni ai priorităţilor de mandat: Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa ca actor global şi Europa valorilor comune. Suntem, aşadar, o preşedinţie cu rezultate pentru cetăţeni în toate domeniile. În cadrul pilonului Europa Convergenţei, am obţinut rezultate în domeniile legate de creşterea economică şi locuri de muncă. În ceea ce priveşte promovarea digitalizării, a inovaţiei şi a conectivităţii am ajuns la acorduri provizorii cu Parlamentul European pe dosare precum drepturile de autor, relaţia dintre platformele online şi comercianţi, Programul Europa Digitală sau reutilizarea pe scară mai largă a datelor finanţate din fonduri publice. Actualizarea cadrului juridic privind drepturile de autor a reprezentat un succes major al Preşedinţiei noastre, având în vedere că discuţiile pe acest subiect stagnau de mai bine de 3 ani”, a mai spus Dăncilă.
Un alt dosar avansat pe agenda europeană vizează promovarea vehiculelor curate, cu emisii reduse de dioxid de carbon.
„Pentru un mediu mai puţin poluat, am avansat pe agenda europeană dosarul privind promovarea vehiculelor curate. Am obţinut cu Parlamentul european stimularea pieţei şi încurajarea autorităţilor publice să utilizeze vehicule cu emisii reduse de dioxid de carbon. În plus, Preşedinţia română şi Parlamentul European au ajuns la un acord politic privind introducerea mai rapidă a cabinelor aerodinamice pe piaţa transporturilor. Aceste cabine vor economisi combustibil, vor îmbunătăţi vizibilitatea, siguranţa şi confortul şoferilor şi vor spori siguranţa pentru ceilalţi participanţi la trafic”, a adăugat Dăncilă.
Premierul a mai menţionat că „un rezultat excepţional în domeniul energiei este acordul politic cu Parlamentul European privind propunerea de revizuire a Directivei Gazelor Naturale”.
„Este un rezultat cu atât mai important al Guvernului României cu cât a beneficiat de o largă susţinere din partea statelor membre, după o perioadă lungă de timp de negocieri intense şi extrem de dificile, având în vedere complexitatea şi impactul acestei propuneri din perspectivă geo-strategică, precum şi pentru consolidarea securităţii energetice a UE. Acest demers va contribui la asigurarea unui cadru unitar şi transparent de reglementare, la nivel european, în ceea ce priveşte interconectările în domeniul gazelor naturale cu state terţe, în contextul obiectivului strategic al Uniunii Europene de a spori securitatea energetică”, a conchis premierul.
În încheiere, Viorica Dăncilă a afirmat că România va continua în acelaşi ritm eficient la Preşedinţia Consiliului UE.
„Acesta este un bilanţ de etapă şi am toată încrederea că vom continua în acelaşi ritm susţinut, iar la finalul celor şase luni de mandat, ne vom prezenta în faţa tuturor ca o preşedinţie a eficienţei şi calităţii, care a obţinut rezultatele aşteptate pentru o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii europeni. Suntem pregătiţi pentru negocierea următoarelor dosare şi pentru a conduce evenimente ale căror concluzii vor contribui la îmbunătăţirea politicilor europene În acelaşi timp, vom continua dezbaterile asupra unor teme importante pentru viitorul Europei precum: combaterea discriminării, intoleranţei, xenofobiei, antisemitismului şi a rasismului; politica de migraţie şi azil reducerea decalajelor între regiunile de dezvoltare consolidarea pieţei unice dezvoltare durabilă securitatea socială şi a frontierelor Am încredere că Guvernul României va continua să obţină rezultatele aşteptate având în vedere şi faptul că ne aflăm acum în echipă completă, după numirea noilor miniştri ai Dezvoltării Regionale şi Transporturilor”, a susţinut premierul.
Viorica Dăncilă a făcut şi o greşeală în timpul discursului său. Aceasta a zis „substanţe explozive” în loc de „substanţe explozibile”. „Un alt dosar de impact asupra siguranţei cetăţenilor gestionat şi finalizat cu succes de către Preşedinţia României la Consiliul UE îl reprezintă Regulamentul privind precursorii de explozivi. Sunt norme mai stricte pentru utilizarea substanţelor explozive....explozibile, o măsură preventivă importantă în contextul eforturilor de combatere a ameninţărilor teroriste”, a spus Dăncilă.
România a preluat de la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene, pe un mandat de şase luni.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe