Dăncilă, mesaj la 29 de ani de la Revoluţie: Această zi invită la reflecţie

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la Revoluţie, precizând că această zi invită la reflecţie atât pe generaţiile mature, care au fost martore ale Revoluţie, cât şi pe cele tinere, cărora le doreşte să nu aibă parte de o astfel de experienţă.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, mesaj la 29 de ani de la Revoluţie: Această zi invită la reflecţie

Dăncilă, mesaj la 29 de ani de la Revoluţie: Această zi invită la reflecţie

„În urmă cu 29 de ani, poporul român a scris una dintre cele mai impresionante pagini de istorie a României secolului XX, prin propria voinţă şi în deplină unitate de ”cuget şi simţiri” - Revoluţia din Decembrie 1989. Astăzi, gândul meu se îndreaptă spre martirii Revoluţiei şi spre familiile acestora, cât şi spre toţi cei care au făcut posibilă schimbarea parcursului României. În numele Guvernului, îmi exprim respectul în faţa jertfei şi aprecierea faţă de curajul celor care au înfruntat regimul represiv. Această zi invită la reflecţie atât generaţiile mature, care au fost martore ale Revoluţiei, cât şi pe cele tinere, care n-au prins acele zile şi cărora le doresc să nu aibă niciodată parte de o asemenea experienţă, ci să trăiască în deplină pace”, a transmis Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

Şeful Executivului a adăugat că „Maturi şi tineri, avem datoria să apărăm valorile pentru care eroii Revoluţiei au luptat şi să înţelegem că împreună putem să construim un viitor mai bun pentru generaţiile ce vor urma. Am convingerea că vom şti să fim respectuoşi cu trecutul şi înţelepţi cu prezentul şi cu viitorul, astfel încât România să devină pentru totdeauna o ţară a binelui, frumosului şi adevărului. Omagiul meu martirilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989!”.

În urmă cu 29 de ani, în Bucureşti izbucnea Revoluţia care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceuşeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă.

Manifestaţiile începute la Timişoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoţite de o reprimare sângeroasă, dar şi de declararea oraşului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, şi-au găsit ecoul la Bucureşti în 21 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici