- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daniel Buda: Noua structură a Guvernului reprezintă achitarea datoriilor acumulate de Ponta
Deputatul PDL Daniel Buda susţine că noua structură a Guvernului reprezintă "achitarea datoriilor acumulate de Victor Ponta pentru poziţia sa de preşedinte", iar creşterea numărului de ministere evidenţiază "graba nemărginită de a mulţumi clientela politică a socialiştilor".
Daniel Buda (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)
Într-un comunicat transmis, miercuri, Daniel Buda afirmă că Victor Ponta este direct responsabil de asigurarea stabilităţii economice, de prestigiul României în Comunitatea Europeană, dar şi de asigurarea unui standard european de viaţă al românilor.
"Îi solicit public lui Victor Ponta să nu apeleze la jocul populismelor ieftine, să nu îşi bată joc de români prin oferirea de cadouri otrăvite şi să nu ignore statutul european al României, precum şi angajamentele asumate în faţa oficialilor europeni. Victor Ponta este direct responsabil de asigurarea stabilităţii economice, de prestigiul României în Comunitatea Europeană, dar şi de asigurarea unui standard european de viaţă al românilor. Consider că noua structură a Guvernului propus de Victor Ponta, premier desemnat, reprezintă, de fapt, achitarea datoriilor acumulate pentru poziţia sa de preşedinte”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Liderul PDL susţine că a constatat "cu amărăciune şi dezamăgire" faptul că românii au fost, timp de doi ani, martorii "unor minciuni crase, a unor populisme incomensurabile, toate făcute doar cu scopul de a ajunge la putere”.
"Practic, Victor Ponta i-a minţit atât pe colegii de partid, cât şi pe cetăţenii acestei ţări prin faptul că, deşi se prezenta ca fiind promotorului modernizării şi reformării clasei politice şi un tânăr cu viziune europeană, el s-a dovedit a fi un simplu purtător de cuvânt, o marionetă a celor care conduc şi controlează de drept această formaţiune socialistă, respectiv Voiculescu – Iliescu - Năstase, care i-au dictat lista cu cei care urmează a fi membri ai Executivului. Pe de altă parte, prima măsură pusă în aplicare, respectiv mărirea structurii Guvernului de la 16 ministere la 20, acum, în perioada de criză, evidenţiază clar dorinţa acerbă a membrilor USL de a veni la putere şi graba nemărginită de a mulţumi clientela politică a socialiştilor”, scrie Buda.
Acesta adaugă că nu pune la îndoială profesionalismul, competenţa sau moralitatea niciunuia dintre miniştri desemnaţi, "însă sub aspect politic este regretabil ca românii să asiste la o bătaie de joc a tot ceea ce a semnificat efortul şi sacrificiile lor ca urmare a măsurilor dure, dar necesare, luate în deplin acord cu partenerii internaţionali, măsuri care au avut menirea de a evita intrarea României în incapacitate de plată, asigurarea stabilităţii economice, precum şi situarea României în rândul statelor date ca şi exemplu în Comunitatea Europeană”.
Victor Ponta, premierul desemnat, a anunţat, marţi seară, componenţa Cabinetului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului.
Cabinetul propus de Ponta îi are în componenţă pe Florin Georgescu - vicepremier şi ministru al Finanţelor, Chiţoiu - ministrul Economiei, Daniel Constantin - ministrul Agriculturii, Ovidiu Silaghi - ministrul Transporturilor, Eduard Hellvig - ministrul Dezvoltării Regionale, Dan Nica - ministrul Comunicaţiilor, Ioan Rus - ministrul Internelor, Victor Paul Dobre - ministrul Administraţiei, Andrei Marga - ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean - ministrul Justiţiei, Corneliu Dobriţoiu - ministrul Apărării Naţionale, Leonard Orban - ministrul Afacerilor Europene, Mircea Diaconu - ministrul Culturii, Vasile Cepoi - ministrul Sănătăţii, Corina Dumitrescu - ministrul Educaţiei, Rovana Plumb - ministrul Mediului, Mariana Câmpeanu - ministrul Muncii, Lucian Isar - ministru delegat pentru mediul de afaceri, Mircea Duşa - ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Alistar - ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenţă decizională şi relaţia cu societatea civilă, Liviu Pop - ministru delegat pentru dialog social.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi