Daniel Ioniţă, avizat ambasador la Oslo, vrea să rezolve problema de imagine creată de cerşetori
Totodată el a propus, miercuri, la comisii, reînfiinţarea la Oslo a unui post de ataşat de interne.
„Voi acţiona în vederea intesificării circulaţiei forţei de muncă. La momentul aderării, României i-a fost asociată o perioadă de 7 ani de restricţii. În momentul de faţă, nu s-au ridicat restricţiile”, a spus el
De asemenea, el a promis că va acţiona pentru a evita dezavantajele de imagine provocate României de cerşetorii din Oslo.
„Voi acţiona pentru a diminua şi evita deteriorarea imaginii României în Norvegia din motive colaterale, date de cerşetori”, a spus el, propunând două acţiuni majore în acest sens – cooperarea în domeniile Justiţiei, afacerilor interne şi în domeniul poliţienesc, precum şi promovarea la Oslo a imaginii României reale.
„Clişeele asociate cerşetorilor români nu pot fi date la o parte fără a pune altceva în loc”, a spus el.
Totodată, Daniel Ioniţă a spus că se va axa pe „continuitate”, „consolidare”, „creativitate” dar şi pe „rigurozitate”.
El a mai spus că va promova extinderea cooperării economice, dar că se va axa totodată şi pe „problemele cetăţeanului”, pronunţându-se pentru „angajarea creativă a diasporei” în proiectele ambasadei şi promiţând „servicii consulare de excepţie”.
„Este necesară o Biserică ortodoxă la Oslo. Sunt deja făcute demersuri în acest sens”, a mai spus el, adăugând că va continua eforturile în acest domeniu.
Diplomat de carieră, Daniel Ioniţă a fost directorul direcţiei Politici de securitate din MAE şi a făcut parte din echipa de organizare a Summitului NATO de la Bucureşti.