Daniel Suciu: La stadionul Steaua, 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a vorbit despre stadiul construirii celor trei stadioane asumate de România pentru Euro 2020, precizând că la stadionul Steaua lucrările de infrastructură au fost efectuate în proporţie de 95%.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului Daniel Suciu: La stadionul Steaua, 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate

Daniel Suciu: La stadionul Steaua, 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate

„În ceea ce priveşte stadionul Steaua, faţă de ultima noastră vizită, să ştiţi că lucrurile au evoluat rapid şi benefic, iar toate discuţiile pe care le-am avut împreună cu antreprenorul şi constructorul, la finalul acestui an stadionul Ghencea va fi cu acoperişul instalat, această operaţiune urmând să înceapă la 1 octombrie. 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate. Au rămas doar golurile tehnologice. Sunt montate grinzile aferente primului inel. Începe şi construcţia celui de-al doilea inel. În locurile unde s-au finalizat lucrările, deja la parcarea VIP se lucrează. Mâine va avea loc o discuţie cu cei de la ISU pentru ceea ce înseamnă aprobările pentru acest lucru. Se lucrează la parcări, se lucrează inclusiv la instalaţiile electrice şi termice. Apropo la stadionul Ghencea se lucrează deja în două schimburi, uneori chiar şi până la ora 22.00 seara”, a afirmat Daniel Suciu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Guvern.

Acesta a vorbit şi despre stadionul Giuleşti, precizând că au fost finalizate lucrările de demolare şi depusă documentaţia la Primăria Sectorului 6 în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

„Am fost şi la stadionul Giuleşti lucrările de demolare au fost deja finalizate. Se lucrează la realizarea incintei de piloţi furaţi. E depusă deja documentaţia la Primăria Sectorului 6 în vederea obţinerii autorizaţii de construire. Aici vreau să mă opresc puţin la ce înseamnă stadionul Giuleşti şi vreau să fac un apel la toţi ce care locuiesc în zona stadionului Giuleşti. Înţelegem disconfortul creat datorită lucrărilor, înţelegem şi zgomotul. În schimb, fac un apel la cetăţenii din acea zonă să înţeleagă că nu este o lucrare care va dura foarte mult, să înţeleagă acest disconfort”, a explicat Suciu.

Ministrul Dezvoltării a mai spus că pentru lucrările la stadionul Arcul de Triumf e necesară mutarea unei conducte, acţiune pe care nu constructorul trebuie să o facă. El a dat garanţii că acest lucru se va întâmpla.

„Au început şi la Arcul de Triumf lucrările. Mai e nevoie de o lucrare administrativă care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. În schimb, avem garanţia că şi acest lucru se va întâmpla. Lucrările la Arcul de Triumf sunt de mai mică amploare, discutăm despre un stadion cu puţin peste 8.000 de locuri. Cred că oamenii şi antreprenorii cu care am discutat azi vor respecta absolut toate graficele. Reiterez apelul că va fi un disconfort pe care l-am anticipat, va fi un disconfort creat de îngustarea căii de rulare pentru vehiculele din zonă”, a conchis Suciu.

Pe 25 februarie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie la stadionul Steaua Bucureşti, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, taxe şi cote incluse.

În aceeaşi perioadă a fost emis ordinul începerii demolării pentru stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu”. După reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 metri lungime şi 68 metri lăţime. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” urmează să fie reabilitat, modernizat şi transformat într-un centru sportiv de excelenţă, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse.

Taguri:
suciu,
stadion,
steaua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici