Daniela Popa:Nu corespund profilului de politician de care e nevoie acum - mâini ridicate la comandă

Daniela Popa declară, înaintea trecerii la CSA, că evoluţia eşichierului politic din ultimul an o face să creadă că România se află în punctul în care are nevoie de locuri libere în Parlament, de mâini ridicate la comandă şi capete plecate, iar ea nu corespunde acestui profil de politician.

Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Daniela Popa:Nu corespund profilului de politician de care e nevoie acum - mâini ridicate la comandă

Daniela Popa:Nu corespund profilului de politician de care e nevoie acum - mâini ridicate la comandă (Imagine: Rzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele PC, Daniela Popa, precizează că, după 20 de ani de politică şi cinci mandate în Parlament, face parte din categoria celor mai longevivi politicieni români de după Revoluţie.

"Având această experienţă, am luat decizia de a accepta nominalizarea în funcţia de membru al CSA, pe fondul unei dorinţe de a mă implica în executiv de acum înainte. Funcţia de membru în CSA este incompatibilă cu statutul de parlamentar şi cu orice altă funcţie politică. Prin urmare, în perioada următoare, în conformitate cu Hotărârea Parlamentului României, voi demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, din Parlament şi voi renunţa la statutul de membru al Partidului Conservator", menţionează Popa.

Ea consideră că decizia de a accepta nominalizarea în funcţia de membru al CSA este "o formulă onorabilă" de a se retrage temporar din viaţa politică, de a privi mai obiectiv evoluţia ei şi de a se implica mai activ în procesul executiv.

"Nu plec din Parlament pentru un salariu mai bun la o agenţie de stat, aşa cum s-a vehiculat la unele canale media în ultimele zile. Nu este cazul. Poziţia pe care urmează să o ocup este cea de membru în CSA, nu de preşedinte, aşa cum iarăşi s-a vehiculat eronat în ultimele zile. Consider că este o alegere de bun simţ, calificată şi nu neapărat politică", mai declară Daniela Popa.

Preşedintele PC susţine că evoluţia eşichierului politic din ultimul an o face să creadă că "România se află în punctul în care are nevoie de locuri libere în Parlament, de mâini ridicate la comandă şi capete plecate".

"Nu corespund acestui profil de politician. Aceste demisii politice vor deschide oportunitatea unor politicieni tineri şi capabili să se afirme în politica românească. Aşa cum se întâmplă în Colegiul 1 din Bucureşti, probabil că şi în Colegiul 19 vor candida tineri capabili şi responsabili, care vor răspunde nevoilor de exprimare ale electoratului din România", adaugă ea.

Daniela Popa le mulţumeşte colegilor din Parlament cu care a colaborat de-a lungul timpului şi în special colegilor din PSD pentru colaborarea din cadrul parteneriatul PSD+PC.

Parlamentul a aprobat, joi seară, în plen, numirea Danielei Popa şi a lui Dan Constantinescu ca membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Parlamentului i-a numit pe Popa şi pe Constantinescu membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, cu un mandat de cinci ani, începând cu data de 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici