De ce consideră Kelemen Hunor că scrisoarea lui Giuliani nu trebuie minimalizată

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune despre scrisoarea lui Rudolph Giuliani, că nu se poate minimaliza ceea ce spune ”prin tot felul prin afirmaţii fără substanţă”. Potrivit liderului maghiar, de la nivelul lui Giuliani se vede o problemă pe care România deseori refuză să o vadă.

Urmărește
3073 afișări
Imaginea articolului De ce consideră Kelemen Hunor că scrisoarea lui Giuliani nu trebuie minimalizată

De ce consideră Kelemen Hunor că scrisoarea lui Giuliani nu trebuie minimalizată

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, referitor la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, că acesta a fost procuror şef al statului New York, într-o perioadă când lucrurile acolo mergeau prost, şi a reuşit să rezolve multe dosare, deci are o experienţă şi o perspectivă de procuror de mare succes.

”O astfel de scrisoare este greu de comentat, dar trebuie să constatăm, indiferent de calitatea actuală a lui Rudolph Giuliani, câteva chestiuni. A fost procuror şef al statului New York, într-o perioadă când lucrurile acolo mergeau prost, şi a reuşit să rezolve multe dosare, deci are o experienţă şi o perspectivă de procuror de mare succes. Are şi calitatea omului politic care a condus metropola New York. Trebuie să constatăm că, de la acea distanţă, care există între România şi SUA, un fost procuror, un fost primar, un fost candidat la funcţia de procuror şef federal al SUA, se vede o problemă. O problemă pe care noi de foarte multe ori nu vrem să o vedem şi aceasta se numeşte fostele protocoale, aflate în vigoare mulţi ani, între SRI şi anumite instituţii ale sistemului juridic - ÎCCJ, CSM, Parchetul General, şi dacă din calitatea lui Giuliani se vede această problemă, atunci trebui să ne punem întrebarea de ce nu vrem să discutăm despre aceste aspecte?”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, orice astfel de observaţii care se referă la problemele României trebuie tratate cu mare seriozitate nu numai atunci când vin dintr-o anumită zonă sau din anumite instituţii, dar şi atunci când vin din SUA, ”din partea unor oameni care nu au niciun interes politic mai apropiat sau mai îndepărtat legat de România”.

”A mai existat înainte cu câteva zile o altă intervenţie, a unui fost şef de la FBI care propunea 5 soluţii pentru România, pentru că în orice stat de drept, în orice stat democratic, anumite principii trebuie să prevaleze, cum ar fi prezumţia de nevinovăţie, dreptul de a avea un proces echitabil, de a cunoaşte probele din dosar în baza cărora se iau decizii şi cum au fost acestea obţinute. Deci nu putem prin tot felul prin afirmaţii fără substanţă să minimalizăm ceea ce spune Rudolf Giuliani, faţă de care am un mare respect şi îl consider un om extrem de valoros şi integru”, a spus liderul UDMR.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici