- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decizia Curţii de Apel Piteşti în cazul recursului şefului CJ Argeş a rămas în pronunţare
Şedinţa Curţii de Apel Piteşti în cazul recursului formulat de avocaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, la măsura arestării preventive a acestuia s-a încheiat după trei ore, iar decizia a rămas în pronunţare.
Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au cerut respingerea recursului formulat de avocaţii lui Nicolescu considerând că acesta este "neîntemeiat", iar încheierea de şedinţă este "bine motivată", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Completul de judecată a luat act de pledoaria avocatului Cornel Bădoiu, care a invocat, ataşând la dosar acte medicale doveditoare, că inculpatul nu a putut fi adus în sala de judecată deoarece este "netransportabil şi prezintă risc vital", membrii completului de judecată luând act de indisponiblitatea medicală a lui Constantin Nicolescu şi decizând că recursul se poate judeca în lipsa acestuia, dar în prezenţa avocaţilor.
"Am depus documente medicale pentru a dovedi că domnul Nicolescu nu poate fi prezent în sală. Dânsul a fost operat şi este un pacient netransportabil şi cu risc vital. Se află la Spitalul Floreasca şi nu există date că ar încerca să fugă din ţară sau să zădărnicească ancheta, că se pregăteşte să comunită noi infracţiuni sau că între timp ar fi comis o altă infracţiune ori că ar încerca să intre în contact cu cei din dosar. V-am enumerat adică acele considerente care stau la baza menţinerii unei măsuri de arestare preventivă. Legea spune că trebuie să existe probe, repet probe, că inculpatul în cauză, în stare de libertate ar prezenta pericol pentru anchetă şi pentru ordinea publică. Doamna judecător care a luat măsura arestării preventive nu a motivat în mod obiectiv în ce constă pericolul pentru ordinea publică dacă inculpatul ar fi lăsat în stare de libertate. Interesul publicului este ca Nicolescu să stea la puşcărie înainte ca acestuia să i se demonstreze dacă este vinovat sau nu. Aşa reiese din ce scrie instanţa care a dispus arestare apreventivă. Acest om trebuie judecat în stare de libertate", a declarat în timpul şedinţei Curţii de Apel Piteşti unul dintre avocaţii lui constantin Nicolescu.
Curtea de Apel Piteşti a început, miercuri, la ora 12.00, judecarea recursului formulat la măsura arestării preventive în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, în absenţa acestuia şi în prezenţa a trei avocaţi de-ai săi.
Tribunalul Argeş a dispus, săptămâna trecută, în 27 ianuarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut cu o zi înainte de procurorii anticorupţie, decizia pe care o va lua miercuri Curtea de Apel în cazul recursului urmând să fie definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
După aflarea sentinţei Tribunalului Argeş, lui Nicolescu i s-a făcut rău, el fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.
Constantin Nicolescu este cercetat pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.
În motivarea deciziei Tribunalului Argeş privind arestarea lui Nicolescu, acesta este cercetat pentru "săvârşirea unor fapte de corupţie care au o mare gravitate", acestea ducând "la diminuarea prestigiului de care ar trebui să se bucure autorităţile publice".
"Reţinem că asupra inculpatului planează şi suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie care, în opinia instanţei, au o mare gravitate, dată fiind repetabilitatea şi amploarea acestora, modalitatea şi împrejurările concrete de sărvârşire a presupuselor fapte - utilizarea calităţii de funcţionar public în scopul obţinerii unor foloase cu titlu de mită - care duc la diminuarea prestigiului de care ar trebui să se bucure autorităţile publice, ce au menirea să deservescă cetăţenii acestei ţări cu respectarea dispoziţiilor legale", se arată în motivarea deciziei din 27 ianuarie a Tribunalului Argeş, prin care Constantin Nicolescu a fost arestat pentru 29 de zile.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.
Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".
Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.
Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.
Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO