Decizie definitivă. Iohannis pierde o casă şi trebuie să dea înapoi 260.000 de euro. ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la familia Iohannis

  • Judecătorii Curţii Supreme au decis marţi că familia Iohannis trebuie să returneze banii obţinuţi din chiria spaţiului comercial din Sibiu pierdut în instanţă.
  • Din chiria imobilului, familia Iohannis a obţinut peste 260.000 de euro, bani cu care şi-a cumpărat alte 3 case.
  • Decizia Curţii Supreme este definitivă. Acum, ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la familia Iohannis.
Urmărește
733 afișări
Imaginea articolului Decizie definitivă. Iohannis pierde o casă şi trebuie să dea înapoi 260.000 de euro. ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la familia Iohannis

Decizie definitivă. Iohannis pierde o casă şi trebuie să dea înapoi 260.000 de euro. ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la familia Iohannis.

Instanţa supremă a pronunţat marţi o decizie definitivă într-un litigiu din 2016 privind moştenirea unui imobil din Sibiu care a aparţinut soţiei preşedintelui Klaus Iohannis. Procesul a fost pierdut de Rodica Baştea, o prietenă din Miami a soţilor Iohannis.
 
„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor”, este minuta deciziei definitive pronunţate marţi, 24 septembrie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Imobilul de pe strada Gheorghe Magheru 35 din Sibiu a fost deţinut de Rodica Baştea împreună cu Carmen Iohannis şi cu soacra ei. Rodica Baştea a cerut în instanţă anularea unui certificat prin care statul român a fost declarat moştenitorul legal al unui imobil din Sibiu.
 
Acum acesta a pierdut definitiv cazul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici