Decretul de desemnare a premierului, publicat în Monitorul Oficial

Decretul de desemnare de către preşedintele Traian Băsescu a lui Theodor Stolojan în calitate de candidat pentru funcţia de premier a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Urmărește
32 afișări
Imaginea articolului Decretul de desemnare a premierului, publicat în Monitorul Oficial

Decretul de desemnare a premierului, publicat în Monitorul Oficial (Imagine: Mediafax Foto)

Decretul precizează că, în temeiul prevederilor art. 85, alin.1, ale art. 94, alin c, ale art. 100, alin. 1 şi ale art. 103, alin 1 din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu decretează: "Se desemnează domnul Theodor Stolojan în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103, alin 2, din Constituţia României, republicată".

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a fost desemnat oficial, miercuri, de către preşedintele Traian Băsescu, pentru postul de premier.

Şeful statului a afirmat că a avut în vedere să desemneze o persoană capabilă să înţeleagă resursele crizei economice şi cu suficientă autoritate pentru a gestiona buna funcţionare a Guvernului şi a instituţiilor statului într-o perioadă în care România este afectată de criza economică internaţională.

Potrivit articolului 103 din Constituţie, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 104 prevede că primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul, iar Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

Citeşte şi:

Theodor Stolojan, desemnat de Băsescu premier

Stolojan: Obiectivul meu este formarea Guvernului în zece zile

BIO: Theodor Stolojan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici