Defilare cu torţe şi depuneri de coroane de flori la Zalău, cu ocazia Zilei Maghiarilor

O defilare cu torţe a avut loc, marţi, la Zalău de Ziua Maghiarilor, preşedintele UDMR Sălaj afirmând că manifestările organizate în judeţ cu acest prilej şi la care au participat aproape 2.000 de persoane s-au derulat sub cuvintele "libertate, egalitate, fraternitate" ca în fiecare an.

Urmărește
18 afișări

Preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că manifestările din acest an au avut drept scop evocarea Revoluţiei de la 1848-1849 şi s-au derulat sub cuvintele "libertate, egalitate, fraternitate, trei cuvinte care au caracterizat mereu manifestările prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni".

"Astăzi (marţi - n.r.) am marcat un moment deosebit de important pentru noi, prin oficierea de slujbe religioase în bisericile reformate din Zalău, dar şi din alte localităţi din judeţ unde populaţia este predominant maghiară şi prin depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor Revoluţiei de la 1848-1849. La Zalău a avut loc şi o gală festivă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Manifestările au avut loc după-amiaza şi seara. La nivel de judeţ am avut aproximativ 2.000 de participanţi", a spus Seres.

Potrivit sursei citate, tot la Zalău a avut loc o defilare cu torţe, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor - Bulevardul Mihai Viteazul - Piaţa Iuliu Maniu - statuia baronului Wesselényi, la aceasta din urmă fiind depuse coroane de flori.

Manifestări asemănătoare au avut loc şi duminică şi luni în localităţile mici din mediul rural, cu populaţie predominant maghiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici