Demiterea preşedintelui cu majoritatea alegătorilor, avizată în comisie; opoziţia contestă votul

Senatorii din Comisia juridică a adoptat, marţi, raport favorabil la o propunere legislativă care prevede că demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

Urmărește
6 afișări

Propunere legislativă pentru modificarea Legii 3 din 22 februarie 2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, iniţiată de către deputaţii PDL Gabriel Andronache, Daniel Buda, Mircea Toader, a întrunit 3 voturi "pentru" şi două abţineri, preşedintele de şedinţă, senatorul PDL Iulian Urban anunţând că iniţiativa a fost avizată favorabil de către comisie.

Ulterior deciziei luate de comisie, senatorul PSD Ioan Chelaru, membru al comisiei, a declarat că raportul nu este valabil deoarece Comisia juridică nu a lucrat în cvorum, la şedinţă participând doar cinci membri şi nu minimum şase, cât ar fi fost necesar.

El a mai spus că, având în vedere această situaţie, membrii Comisiei juridice vor trebuie să reia, într-o şedinţă ulterioară, toate voturile date în lipsă de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici