- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputat FDGR: Dacă raportul pe Justiţie nu va fi negativ, şansele de a adera la Schengen sunt mari
Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a declarat, vineri, la Sibiu, că poziţia Germaniei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen este "mult nuanţată acum", apreciind că "şansele de a intra sunt foarte mari", mai ales dacă raportul pe Justiţie nu va fi negativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ovidiu Ganţ a spus, într-o conferinţă de presă, că a avut o serie de întrevederi cu oficiali germani şi a constatat că poziţia acestora faţă de aderarea României la spaţiul Schengen a suferit unele modificări.
"În urma acestor discuţii cred că poziţia Germaniei este mult nuanţată în ceea ce priveşte intrarea României în Schengen decât a fost la momentul scrisorii celor doi miniştri de Externe. Cred că toată discuţia va lua o altă turnură pentru că se simte nevoia modificării aquis-ului Schengen, dacă pot să-l numesc aşa, a prevederilor Schengen. În consecinţă, apreciez că, dacă raportul pe Justiţie din iunie nu va fi negativ la adresa României, şansele noastre de a adera la Schengen sunt foarte mari", a declarat Ganţ.
Acesta a apreciat că, dacă se vor opera modificări în prevederile aderării la spaţiul Schengen, România nu are motive să se opună, mai ales dacă este vorba despre reintroducerea controalelor la frontieră.
"Trebuie să ne gândim că poate şi noi vom avea nevoie de acest lucru. Sunt destul de mulţi indivizi care vin din sud - Bulgaria, Grecia, Turcia – şi care fac diferite lucruri pe aici. Aşa că am putea reintroduce temporar controlul la graniţa cu Bulgaria, până când se rezolvă problema cu acei indivizi”, a mai declarat Ganţ.
Acesta a adăugat că, din câte a observat în discuţiile cu oficialii de la Berlin, Gemania a abandonat ideea ca aderarea României să se facă, în primă fază, doar cu aeroporturile.
Ganţ a spus că nu ştie care este poziţia Finlandei şi a Olandei (două dintre ţările care s-au opus integrării României în spaţiul Schengen), dar ştie că Franţa este în continuare împotriva aderării României, în 2011.
Preşedintele Traian Băsescu declara, la finele lunii aprilie, la TVR, că rămâne optimist în ceea ce priveşte intrarea României în Schengen în 2011, el spunând că nu este "un obiectiv ratat, oricât s-ar bucura unii de eşec, cum s-ar fi bucurat şi de o intrare în derapaj, ca să-şi facă jocurile politice".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
-
Incendii devastatoare în Los Angeles: cel puţin 5 morţi şi zeci de mii de evacuaţi
-
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va ajuta Republica Moldova în contextul agravării crizei energetice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO