Deputat PDL: Peste 200.000 de semnături vor fi strânse pentru adoptarea Legii câinilor fără stăpân

Secretarul general adjunct al PDL şi preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, vineri, că peste 200.000 de semnături vor fi strânse, în regiunea de vest, pentru susţinerea Legii de adoptare a OUG nr. 155/2011privind gestionarea problemei câinilor fără stăpân.

Urmărește
237 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Peste 200.000 de semnături vor fi strânse pentru adoptarea Legii câinilor fără stăpân

Deputat PDL: Peste 200.000 de semnături vor fi strânse pentru adoptarea Legii câinilor fără stăpân (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax foto)

Lucian Bode a declarat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul regiunii de vest vor fi strânse peste 200.000 de semnături în vederea susţinerii Legii de adoptare a OUG nr. 155/2011 privind gestionarea problemei câinilor comunitari.

"PDL a declanşat la nivel naţional o campanie de informare şi de strângere de semnături în vederea susţinerii adoptării Legii de adoptare a OUG nr. 155/2011 legată de gestionarea problemei câinilor comunitari. La nivelul regiunii de vest, vor fi strânse peste 200.000 de semnături pentru adoptarea legii respective", a afirmat Lucian Bode.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sălaj, în cele două săptămâni de când a început campania, au fost adunate peste 8.200 de semnături, lucru care arată că organizaţia judeţeană a PDL "nu este în hibernare, ci este activă".

Bode a declarat că această campanie este una civică, al cărei obiectiv este conştientizarea populaţiei asupra situaţiei actuale a câinilor fără stăpân şi a posibilităţilor de rezolvare a acestei probleme.

"Această iniţiativă s-a lovit, însă, şi de rezistenţa unor ONG-uri şi a unor politicieni care fie nu au citit proiectul de lege, fie nu sunt interesaţi de rezolvarea acestei probleme. Pozând făţarnic în apărători ai drepturilor animalelor şi în ecologişti, acuză PDL de intenţia directă de a impune eutanasierea câinilor fără stăpân ca unică soluţie de rezolvare a problemei", a declarat Bode.

El a spus că, în realitate, proiectul de lege prevede crearea unui cadru legislativ pentru ca problema să fie rezolvată de administraţiile locale.

"Legea obligă administraţiile locale să ia o decizie asupra felului în care urmează să rezolve problema câinilor comunitari: fie sterilizarea acestora şi întoarcerea în stradă, fie sterilizarea şi plasarea în adăposturi, fie eutanasierea, fie posibilitatea adopţiei. Practic, se crează posibilitatea ca administraţia locală să ia o decizie pentru rezolvarea unei probleme care, cu cât este tergiversată, se înrăutăţeşte", a declarat deputatul PDL.

Lucian Bode a precizat că proiectul de lege nu sugerează şi nu avantajează vreuna din soluţii, ci lasă administraţiile locale să decidă, împreună cu cetăţenii.

Deputaţii au adoptat, în octombrie, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate.

Votul final la ordonanţa privind gestionarea câinilor fără stăpân a mai fost amânat în ultimele săptămâni, democrat-liberalii declanşând o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea legii, în timp ce asociaţiile de protecţie a animalelor solicită respingerea ordonanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici