Deputat PMP: Atitudinea pasivă a lui Ciorbea este tangentă cu definiţia abuzului în serviciu

Deputatul PMP Cătălin Cristache i-a cerut, miercuri, demisia lui Victor Ciorbea ca urmare a „lipsei de acţiune după evenimentele de la mitingul Diasporei”, afirmând că atitudinea pasivă a Avocatului Poporului este ”tangentă cu definiţia comiterii infracţiunii de abuz în serviciu”.

Urmărește
287 afișări
Imaginea articolului Deputat PMP: Atitudinea pasivă a lui Ciorbea este tangentă cu definiţia abuzului în serviciu

Deputat PMP: Atitudinea pasivă a lui Ciorbea este tangentă cu definiţia abuzului în serviciu

„Atitudinea pasivă a lui Ciorbea este tangentă cu definiţia comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, acesta avantajând prin lipsa de acţiune în mod nelegitim actuala Putere politică. La începutul sesiunii parlamentare, ca deputat ales în judeţul Galaţi, voi iniţia o propunere legislativă privind reorganizarea instituţiei Avocatului Poporului şi abrogarea legilor promovate de PSD prin care lui Ciorbea i se oferă astfel de avantaje materiale. La aproape două săptămâni distanţă de la evenimentele din 10 august, singura reacţie a lui Ciorbea este să ne spună că el este în concediu dinainte de respectivul moment şi că nu are atribuţii în acest sens. Răspunsul său la întrebările legitime ale jurnaliştilor reprezintă un scuipat pe obrazul tuturor românilor cinstiţi care îi plătesc salariul acestei năpârci puse în slujba PSD-ALDE. Solicit demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului ca urmare a lipsei de acţiune după evenimentele de la Mitingul Diasporei ”, a afirmat deputatul PMP Cătălin Cristache într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a susţinut că, dacă Ciorbea ar avea decenţă, s-ar retrage din funcţia pe care o deţine.

„Pentru Ciorbea nu contează că peste 100.000 de români au fost gazaţi, aproape 500 de oameni au fost bătuţi cu bestialitate şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, un om a murit, un bărbat a luat o bacterie gravă fiind internat într-un spital „de elită” din Bucureşti, iar arma sustrasă în timpul protestului a fost folosită de două ori, fără a se cunoaşte contextul. Sunt, iată!, suficiente motive pentru care un om responsabil, care ocupă o funcţie importantă în infrastructura instituţională a statului român, ar fi trebuit să-şi întrerupă „sfântul concediu”, să vină la Bucureşti şi să dispună începerea unei anchete. Avocatul infractorilor, Victor Ciorbea, stă însă ascuns într-o vizuină ca un hârciog îmbătrânit în rele şi se comportă de parcă în România ar curge lapte şi miere. Dacă ar avea o minimă fărâmă de decenţă, şi-ar recunoaşte fie ticăloşia, fie incompetenţa şi s-ar retrage public. Mai ales că nu este prima dată când i se solicită demisia. În ianuarie 2017, când cu OUG 13, peste 130.000 de români au semnat o petiţie în acest sens”, a adăugat Cătălin Cristache.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma violenţelor de pe 10 august din Piaţa Victoriei. Au existat ciocniri dure între anumite grupuri de indivizi şi forţele de ordine, jandarmii susţinând că au fost provocaţi constant şi că nu au putut extrage incitatorii din mulţime.

Procurorii au înregistrat până luni 351 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Parchetului General. 60 dintre acestea au fost înregistrate luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici