Deputat PNL: La trei ani de la tragedia din Colectiv politicienii fug ca şobolanii de întrebări

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat, marţi, că la trei ani de la tragedia din Colectiv, politicienii fug ca şobolanii de întrebări şi că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ar trebui să demisioneze, deoarece România nu are nici până în prezent un spital competent care să vindece marii arşi.

Urmărește
207 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: La trei ani de la tragedia din Colectiv politicienii fug ca şobolanii de întrebări

Deputat PNL: La trei ani de la tragedia din Colectiv politicienii fug ca şobolanii de întrebări

„Vă vorbesc din postura unui om care atunci era un cetăţean simplu şi a fost în mijlocul evenimentelor. Mă uit cu extrem de mare dezamăgire şi cu tristeţe la ceea ce se întâmplă în spaţiul pulic şi la modul în care, politicieni care sunt direct responsabili de ceea ce s-a întâmplat după incendiul de la colectiv, după tragedie, mă refer la transferul pacienţilor, pleacă ca şobolanii în spatele uşilor atunci când sunt întrebaţi de ceea ce trebuie să se facă şi trebuia să se facă. Este de datoria noastră ca aceste lucruri minime să fie schimbate. (...) Cine a făcut licitaţia, în aceşti trei ani reuşind să trimită echipamentele în mod total dezorganizat adică să nu pot să dotezi măcar un singur pat de mare ars în aceste secţii care au fost construite noi nouţe, trebuie să plece astăzi doamna ministru, toţi aceşti funcţionari publici care astăzi stau în Ministerul Sănătăţii şi timp de trei ani nu au reuşit să doteze acele spitale, trebuie să plece astăzi şi aş vrea să-i ştiu cu nume şi prenume. Şi asta este datoria ministrului sănătăţii ca astăzi să vină să facă nişte clarificări vizavi de ceea ce s-a întâmplat cu aceste licitaţi”, a afirmat Pavel Popescu, marţi la Parlament.

Liberalul a mai spus că, în prezent, în România nu există niciun spital competent pentru a vindeca marii arşi.

„Nu poate să existe nicio persoană, în această ţară, începând cu ministrul Sănătăţii, care poate să afirme faptul că în moment de faţă în Româna există cinci paturi de mari arşi. În momentul de faţă în România nu există niciun pat de mare ars care să trateze un pacient mare ars la standardele la care se tratează în Europa. În România, astăzi avem trei secţii mari de mari arşi: Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara. Mă refer aici la camere goale, dar construite la standarde europene, care nu au fost dotate sau au fost dotate într-un mod iresponsabil. Dacă la Timişoara există paturi sigilate şi doar nişte cabluri pentru ventilatoare, la Iaşi există nişte monitoare şi nu există paturi sau la Târgu Mureş există cabluri şi nu există monitoare”, a completat Popescu.

Deputatul PNL a precizat că, la o zi după tragedia din 30 octombrie 2015, ţara noastră a refuzat ajutorul spitalelor europene.

„Am publicat astăzi nişte documente, nişte scrisori oficiale ale Ministerului Sănătăţii din data de 6 noiembrie 2015. În data de 1 noiembrie ministurl Sănătăţii, domnul Nicolae Bănicioiu spunea că această ţară nu are nevoie de ajutor în tratarea pacienţilor, marilor arşi. În data de 6 noiembrie 2015 am primit nişte scrisori oficiale de la Ministerul Sănătăţii, prin bunăvoinţa unui secretar de stat care atunci s-a hotărât să vorbească peste şefii săi. În acele scrisori se cerea ajutorul de urgenţă a spitalelor din Europa. Pot să vă spun că atunci când eu sunasem la colectiv, medicii şi nouă ţări din Europa erau mirate că cerem ajutorul după ce ei ne-au oferit în următoarea zi după colectiv. Statul român şi Ministerul Sănătăţii din acel Guvern a refuzat ajutorul ţărilor partenere pentru transferul victimelor şi pentru salvarea unor vieţi a unor pesoane care au decedat în urma infecţiilor din spitale, după ce au fost internate în spitalele bombă bacteriologice din România”, a conchis Pavel Popescu.

Marţi, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi.

Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici