Deputat PSD: Problema verii este comasarea deconcentratelor, Aradul ar ajunge o anexă a Timişoarei

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca afirmă că amânarea subiectului privind reorganizarea teritorială nu trebuie să îi liniştească pe arădeni pentru că "problema verii este comasarea deconcentratelor", care ar urma să aibă sediile în Timişoara, în timp ce Aradul ar deveni o "anexă" a acestui oraş.

7 afișări

Deputatul PSD Ciprian Luca a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "problema verii este comasarea deconcentratelor, care vor avea sediile în Timişoara", astfel că amânarea subiectului privind reorganizarea teritorială nu trebuie să îi liniştească pe arădeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Concesia care s-a găsit este că majoritatea directorilor vor fi arădeni. Nu cred însă că asta este măsura compensatorie la faptul ca pierzi reşedinţa de judeţ. Ajungem iarăşi o anexă a Timişoarei, iar raportarea la judeţul Timiş este una păguboasă pentru arădeni", a declarat Luca.

Deputatul a spus că susţine în continuare organizarea unui referendum judeţean referitor la planurile PDL de comasare a judeţelor.

El a făcut un apel şi la consilierii judeţeni ai PDL să voteze proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii opoziţiei privind organizarea referendumului, proiect ce ar urma să fie supus votului în şedinţa de vineri.

Unsprezece consilieri judeţeni din Arad au depus, luna trecută, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării şi a desfiinţării judeţului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 27 iunie, în Parlament, că nu va considera reorganizarea administrativă un subiect abandonat, susţinând că agenţiile guvernamentale şi consiliile judeţene "sufocă" administraţiile locale şi exprimându-şi speranţa că după vacanţa parlamentară va fi găsită o soluţie.

Joi, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că ministerele fac, în această perioadă, simulări privind desfiinţarea serviciilor deconcentrate din judeţe, în cadrul măsurilor de descentralizare care prevăd menţinerea acestora doar la nivelul capitalelor viitoarelor regiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici