- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţi PSD: Asumarea răspunderii pe coduri nu se mai justifică dacă unul e deja adoptat în aprilie
Deputaţii PSD Florin Iordache şi Cristian Dumitrescu consideră că asumarea răspunderii de către Guvern pe cele patru coduri juridice nu s-ar mai justifica, în cazul în care unul dintre aceste Coduri ar fi adoptat de Parlament, până la sfârşitul lunii aprilie.
Atât Iordache, cât şi Dumitrescu au pledat, într-o conferinţă de presă, pentru menţinerea Codurilor în dezbaterea parlamentară.
Florin Iordache a precizat, chiar, că nu susţine asumarea răspunderii de către Guvern pentru cele patru Coduri - penal, civil, de procedură penală şi de procedură civilă - pentru că acestea "sunt proaste" şi trebuie dezbătute în Parlament.
Iordache a dat ca exemplu Codul penal, arătând că, la dezbaterea acestuia în subcomisia parlamentară, au fost aduse foarte multe amendamente, semn
că proiectele elaborate de Ministerul Justiţiei sunt "perfectibile".
El a apreciat că, în două săptămâni, Codul penal ar putea fi adoptat de subcomisia parlamentară care îl analizează şi trimis spre adoptare Senatului şi apoi Camerei.
Atât Florin Iordache, cât şi deputatul PSD Cristian Dumitrescu au apreciat că, dacă Parlamentul ar adopta, până la sfîrşitul lunii aprilie, Codul penal, ar da "un semnal politic clar" şi nu s-ar mai justifica procedura de asumare a răspunderii de către Guvern.
"Semnalul politic ar fi clar că în Parlament se lucrează şi vrem nişte legi bune", a opinat Iordache.
El a precizat că, la Codul penal, subcomisia parlamentară a analizat 185 de articole din 435, în timp ce la Codul civil au fost dezbătute 330 de articole din totalul de 2 200.
Comisiile parlamentare speciale au la termen până la 15 mai pentru a dezbate codurile juridice, după care acestea vor fi adoptate prin asumarea răspunderii de către Guvern.
Premierul Emil Boc a anunţat că va solicita preşedinţilor celor două comisii parlamentare care dezbat proiectele Codurilor juridice să analizeze mai atent opiniile societăţii civile faţă de prevederilor actelor, urmând ca Guvernul să corecteze eventualele neclarităţi care pot rămâne în discuţie.
"Am decis să contribui la lărgirea cadrului de dezbatere a acestor Coduri la nivelul celor două comisii existente şi voi lua imediat legătura cu preşedinţii celor două comisii pentru a permite un mai mare grad de dezbatere, în interiorul actualelor structuri, a opiniilor societăţii civile, înainte ca în cele două comisii să se finalizeze punctul de vedere. Am propus ca dacă, după aceste dezbateri publice în interiorul comisiilor de specialitate, punctele de vedere care au fost finalizate în Parlament nu vor fi încă în acord cu ceea ce se doreşte de către societatea civilă, Guvernul să aibă o ultimă analiză şi să poată corecta acele neclarităţi sau nedumeriri care pot pune în discuţie libertatea de exprimare în România, sub aspectul îngrădirii ei", a declarat Emil Boc la finalul discuţiilor avute, marţi, cu membrii Clubului Român de Presă (CRP).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
-
Groenlanda răspunde ferm: „Nu suntem de vânzare”
-
Regele Charles al III-lea va transmite mesajul de Crăciun dintr-o capelă simbolică, în contextul luptei sale cu cancerul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO