- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.10.2019, 12:49)
- Teodor Bobei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţii au adoptat un proiect care prevede amenzi de 10.000 de lei pentru nesortarea deşeurilor
Deputaţii au adoptat, miercuri,în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede obligativitatea sortării selective a deşeurilor în instituţiile publice. Actul normativ iniţiat de Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind sortarea deşeurilor.
Urmărește
255 afișări
Deputaţii au adoptat un proiect care prevede amenzi de 10.000 de lei pentru nesortarea deşeurilor
Camera Deputaţilor a adopat, miercuri, cu 238 de voturi "pentru" şi o abţinere , proiectul de lege care prevede creşterea gradului de informare, de conştientizare şi de educare a elevilor cu privire la colectarea selectivă şi managementul deşeurilor, prin transferul atribuţiilor privind achiziţionarea şi dotarea unităţilor şcolare cu recipiente pentru colectare selectivă a deşeurilor, de la nivelul conducerii unităţilor publice de învăţământ, către autorităţile locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Conducătorii instituţiei cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, nerespectarea de către conducătorul instituţiei publice a următoarelor obligaţii: de a delega responsabilitatea privind gestionarea colectării selective unui angajat al instituţiei sau unui terţ şi de a asigura aplicarea colectării selective a deşeurilor în interiorul instituţiei publice pe care o conduce", se arată în textul proiectului de lege.
Propunerea legislativă mai prevede sancţionarea cu amendă de la 500 lei la 3.000 lei pentru conducătorii instituţiei publice care nu respectă obligaţia de a încheia un contract de predare a deşeurilor colectate selectiv cu un operator economic autorizat pentru reciclarea şi/sau valorificarea acestora;
Se mai prevede amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru operatorii economici sau firmele de salubrizare care cu nu preiau selectiv deşeurile de la instituţiile publice şi pentru neasigurarea de către operatorul economic autorizat a faptului că instituţia a predat deşeruile sortate selectiv.
Proiectul de lege modifică articolul 8 din Legea 132/2019, privind sortarea selectivă , care prevede că instituţiile publice sunt obligate să asigure finanţarea pentru colectarea selectivă a deşeurilor generate în cadrul acestora, pe categoriile prevăzute. Proiectul de lege scuteşte instituţiile de învăţământ de la această finanţare, iar responsabilitatea o preia autoritatea locală.
Un amendament propus şi adoptat în comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, prevede că finanţarea pentru acest bugetul unităţii administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate, în funcţie de prevederile contractului de delegare a gestiunii serviciului.
Proiectul de lege a fost depus la Senat de senatorul PNL Iancu Caracota şi depuatul USR Cristina Iurişniţi şi a fost adoptat de Senat pe 4 matie 2019. Proiectul a mai fost semnat de 54 deputaţi şi senatori de la PNL, PMP, USR, precum şi de la UDMR şi PSD.
Proiectul va fi trimis preşedintelui României pentru promulgare, iar legea va intra intră în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota