Deputaţii au aprobat ca 2025 să fie „Anul Naţional al Copilului”. Ce prevede proiectul legislativ

  • Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept „Anul Naţional al Copilului”.
  • Legea prevede organizarea de manifestări dedicate dezvoltării copiilor şi alocarea de fonduri pentru susţinerea acestor iniţiative.
Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au aprobat ca 2025 să fie „Anul Naţional al Copilului”. Ce prevede proiectul legislativ

Deputaţii au aprobat ca 2025 să fie „Anul Naţional al Copilului”. Ce prevede proiectul legislativ

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept „Anul Naţional al Copilului”.

„România a avansat mult în ultimele decenii în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului, dar inechitatea este în continuare o realitate la nivelul societăţii româneşti”, a declarat Ministerul Familiei.

„Avem copii în ţara noastră care se află în risc de excluziune socială sau sărăcie. La nivelul UE, peste 19 milioane de copii se află în situaţii similare. Deşi există legislaţie naţională specifică, o strategie clară şi un plan de acţiune denumit Garanţia Europeană pentru Copii la nivelul tuturor Statelor Membre UE, prin adoptarea Legii privind instituirea Anului Naţional al Copilului, România face un pas în plus şi dă un semnal important că prioritizează proiectele, investiţiile şi această cultură care are la centrul său cea mai importantă comoară a unei ţări – copiii”, precizează ministerul.

Legea prevede o serie de direcţii de acţiune, printre care organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale, culturale şi civice ale copiilor, precum şi alocarea de fonduri specifice pentru susţinerea acestor iniţiative şi prioritizarea investiţiilor în infrastructura destinată copiilor.

„În 2025 vom avea manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale şi culturale ale copiilor, iar fondurile vor fi alocate cu prioritate pentru îmbunătăţirea infrastructurii destinate lor”, a precizat ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Natalia Intotero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici