Deputaţii PSD din Comisia Udrea fac denunţuri la Parchet împotriva lui Pogea şi Anastase

Deputaţii PSD din Comisia Udrea au anunţat, joi, că au depus denunţuri la Parchetul ICCJ, împotriva ministrului Finanţelor Gheorghe Pogea, pentru sustragere de documente, şi împotriva Robertei Anastase, pentru interceptarea membrilor comisiei.

21 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD din Comisia Udrea fac denunţuri la Parchet împotriva lui Pogea şi Anastase

Deputaţii PSD din Comisia Udrea fac denunţuri la Parchet împotriva lui Pogea şi Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, care apare în înregistrarea din comisie difuzată de presă, a spus că, alături de Aura Vasile, Nicolae Bănicioiu, Georgian Pop şi Robert Negoiţă, a considerat necesar să pună stop practicilor abuzive ale unor persoane care dispun sustragerea unor documente din Camera Deputaţilor.

"Am formulat, astfel, un denunţ împotriva ministrului Gheorghe Pogea, care a solicitat sustragerea documentului Ministerului Finanţelor şi l-a înlocuit cu alt document", a spus acesta, precizând că denunţul a fost depus la Parchetul ICCJ.

În plus, în privinţa interceptării deputaţilor din comisia de anchetă, parlamentarii PSD au fomulat un alt denunţ la Parchetul ICCJ, pentru a începe urmărirea penală împotriva acelora care au efectuat aceste interceptări ilegale, denunţul vizând-o şi pe preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Aceasta este acuzată că nu a dispus măsurile necesare pentru clarificarea situaţiei privind înregistrarea audio, ci s-a rezumat doar la o anchetă adminstrativă, fără nicio rezolvare concretă.

Dumitru Chiriţă a precizat că Roberta Anastase avea obligaţia de a continua acest demers, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, astfel încât cei care au făcut această interceptare să fie sancţionaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici