Deputaţii Teodor Atanasiu şi Călin Potor, propunerile PNL pentru CJ Alba şi Primăria Alba Iulia

Deputaţii Teodor Atanasiu şi Călin Potor sunt candidaţii pe care PNL Alba îi propune pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Alba Iulia, cei doi urmând să intre, alături de candidaţii propuşi de PSD şi PC, într-un sondaj pentru desemnarea candidaţilor comuni ai USL.

Urmărește
20 afișări

Vicepreşedintele PNL Alba Simion Creţu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Delegaţia Permanentă a PNL Alba a stabilit cei doi candidaţi pe care partidul îi propune pentru Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia.

Creţu a spus că deputatul Teodor Atanasiu, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, este propus pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar deputatul Călin Potor, pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

Simion Creţu a adăugat că propunerile liberalilor vor fi înaintate conducerii judeţene a Uniunii Social-Liberale, urmând ca şi celelalte partide din Uniune să facă propriile propuneri.

"Conform protocolului USL, pe baza cercetărilor sociologice şi a consultărilor politice la nivelul conducerilor centrale şi judeţene, se vor identifica şi propune candidaţii cu cele mai mari şanse de a câştiga funcţiile pentru care candidează", a spus Creţu.

Potrivit sursei citate, prin protocolul USL este stabilit faptul că părţile semnatare ale alianţei, respectiv PNL-PC şi PSD, vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii reşedinţă de judeţ, precum şi cu liste de candidaţi comuni pentru consiliile judeţene, consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.

Deputatul Teodor Atanasiu este la primul mandat în Parlamentul României, anterior fiind ministru al Apărării Naţionale şi preşedinte al AVAS, în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Potor este şi el la primul mandat de deputat, anterior fiind viceprimar al municipiului Alba Iulia şi director al Spitalului Judeţean Alba. Potor, fost preşedinte al PDL Alba Iulia, şi-a dat demisia din funcţie şi din acest partid anul trecut şi ulterior s-a înscris în PNL. El era cunoscut ca un apropiat al preşedintelui PDL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, însă în ultimii ani între aceştia au apărut neînţelegeri, ceea ce a determinat ca în 2007 Potor să renunţe la funcţia de viceprimar al municipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici