- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.03.2019, 05:30)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţii votează miercuri moţiunea la adresa lui Toader. UDMR nu îl susţine pe ministrul Justiţiei
Deputaţii vor vota miercuri, de la ora 12.00, moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader, după ce aceasta a fost dezbătută în plenul de marţi. Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.
Urmărește
770 afișări
Deputaţii votează miercuri moţiunea la adresa lui Toader. UDMR nu îl susţine pe ministrul Justiţiei
„OUG pe justiţie nu e raţională şi iată dovadă au dat OUG, de aceea nu îl vom susţine pe domnul Toader de data aceasta. Colegii mei vor avea mâine dimineaţă o şedinţă de grup, dar nu îl vom susţine pe domul Toader în aceste condiţii. Sigur în moţiunea simplă sunt multe chestii cu care nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional, nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar cu aceste modificări de la o zi de alta. Nu suntem de acord cu poziţia ministrului şi vom sancţiona prin vot”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, marţi seară la TVR 1.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea au anunţat că parlamentarii partidelor pe care le conduc nu vor susţine la vot moţiunea simplă pe Justiţiei.
Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a fost modificată OUG 7 pe legile justiţiei.
Executivul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.
În cadrul discuţiilor de marţi liberalii i-au reproşat lui Tudorel Toader modificarea legislaţiei în domeniul Justiţiei prin ordonane de urgenţă, precum şi înfiinţarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor. De asemenea, Opoziţia l-a criticat pe ministrul Justiţiei pentru „campania” împotriva Laurei Codruţa Kovesi, care e în cursa pentru postul de şef al Parchetului European.
În replică, Toader a spus că textul este o declaraţie politică şi că nu îşi asumă ce fac alţii în domeniul justiţiei. Toader a mai spus că mare parte din activitatea derulată în justiţie este pozitivă, iar la dezbatere vorbeşte singur.
Totodată, ministrul a menţionat şi raportul pe care l-a prezentat luni la Ministerul Justiţiei. „Nu dialoghez cu sala, vorbesc singur. Ştiu, m-am referit la purtătorul de cuvânt”, a afirmat Toader la dezbatere.
El a adăugat că deşi i se cere să sprijine desfiinţarea Secţiei de anchetare a magistraţilor, el nu este parlamentar şi a îndemnat Opoziţia să ducă la capăt, dacă are, iniţiative în acest sens.
În schimb, au fost nemulţumiri şi din arcul Puterii. Florin Iordache l-a întrebat pe Tudorel Toader când o să adopte o OUG pentru punerea în acord a articolelor declarate neconstituţionale de CCR în Codul Penal şi cel de Procedură Penală şi i-a cerut explicaţii în privinţa transformării Secţiei de anchetare a magistraţilor în direcţie.
La final, social-democratul a spus că partidul său nu va vota moţiunea, pentru că în PSD schimbarea miniştrilor se face prin remaniere sau demisie.
Cu toate acestea, Tudorel Toader nu a mai apucat să îi dea toate răspunsurile vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, fiindcă Florin Iordache i-a tăiat acestuia microfonul, transmiţându-i: „conferinţă de presă e afară”.
La declaraţiile de presă Toader i-a dat replica lui Iordache, precizând că nu ministrul Justiţiei decide cu privire la oportunitatea adoptării Ordonanţei pentru Codurile penale. Ministrul Justiţiei a subliniat totodată că proiectul este deja redactat şi se află la minister.
„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare - redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a declarat Tudorel Toader, după dezbaterea moţiunii simple la adresa sa, din Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Opoziţia a sesizat CCR legat de ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea activităţii ANAF
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe