Deputatul Marko Attila a DEMISIONAT din Parlament: A fost cea mai grea decizie a vieţii mele

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a dat demisia din Parlament, înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să dezbată cea de a doua cerere privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive. Demisia a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei şi urmează să fie prezentată în plen, potrivit unor surse parlamentare.

Urmărește
1600 afișări
Imaginea articolului Deputatul Marko Attila a DEMISIONAT din Parlament: A fost cea mai grea decizie a vieţii mele

Deputatul Marko Attila (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Marko Attila, în cazul căruia Camera Deputaţilor a amânat, miercuri, discutarea raportului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive, scrie, pe Facebook, că a fost cea mai grea decizie a vieţii sale să demisioneze din funcţia de deputat.

”Azi am demisionat din funcţia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să mă retrag de bunăvoie şi nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viaţă”, a scris Marko Attila, miercuri după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a amânat, miercuri, cu o săptămână, discutarea raportului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila până când cererea de demisie a acestuia din Parlament va fi depusă în original.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, în plen, că cererea de demisie a deputatului UDMR Marko Attila a fost depusă la Biroul Permanent în copie şi, juridic, nu poate fi luată în considerare.

El a propus ca discutarea raportului privind arestarea preventivă a lui Marko Attila să se amâne cu o săptămână până la depunerea demisiei în original.

"Juridic nu putem să citim documentul în plen dacă nu avem originalul. Dacă am citi această demisie în plen, am întreba dacă persistă în demisie, apoi, raportul Comisiei juridice privind cererea de arestare preventivă nu ar mai fi subiectul Camerei Deputaţilor şi se trimit documentele la Parchet. Din punctul de vedere al Constituţiei, propun să amânăm citirea acestei demisii până vine originalul, o săptămână şi să scoatem de pe ordinea de zi raportul Comisiei juridice, pe care îl discutăm peste o săptămână", a spus Zgonea.

Deputatul Varujan Pambuccian a precizat că documentul transmis este probabil scanat şi nu poate fi luat în considerare decât cu o semnătură electronică.

Cererea DNA vizându-l pe deputatul Marko Attila urma să fie dezbătută în şedinţa de după-amiază a Camerei Deputaţilor, înainte de sesiunea de vot final.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor stabilise, luni, ca raportul Comisiei juridice privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila să se discute în şedinţa de plen de miercuri.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, cu privire la reţinere fiind înregistrate 17 voturi "pentru", un vot "împotrivă", o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare 16 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi un vot nul.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.

"Nu am reuşit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoţită de asistentă şi îi va susţine cauza", a mai spus Nica.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici