Deputatul PDL Corneliu Olar, huiduit de participanţii la mitingul de la Câmpeni

Deputatul PDL Corneliu Olar a fost huiduit de participanţii la mitingul organizat, marţi, la Câmpeni, în momentul în care a încercat să ţină un discurs despre gestul lui Csibi Barna, care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
42 afișări

Deputatul PDL Corneliu Olar, reprezentantul colegiului în care este inclusă zona Munţilor Apuseni din Alba, a dorit să ţină un discurs la finalul mitingului organizat în centrul oraşului Câmpeni, iar în momentul în care a început să vorbească participanţii au început să îl huiduiască şi să-l fluiere.

Olar a încercat să le spună participanţilor că a avut o reacţie critică la gestul tânărului maghiar Csibi Barna, însă participanţii aflaţi la miting, în primele rânduri, i-au reproşat că poziţia sa a fost foarte târzie.

Corneliu Olar este la primul mandat de deputat reprezentând colegiul din Alba în care este inclusă zona Munţilor Apuseni. El şi-a realizat în 2008 o campanie în care s-a autointitulat "deputatul moţilor" şi a câştigat alegerile în acest colegiu cu peste jumătate din voturi.

Olar este membru PDL şi înainte a fost primar al comunei Horea din Munţii Apuseni.

Deputatul PDL Corneliu Olar a criticat, luni, în plenul Parlamentului, faptul că Csibi Barna a fost tranferat disciplinar la Abrud şi a arătat că acest lucru a creat suspiciune în rândul cetăţenilor, iar el a fost pus "în situaţia delicată de a-şi spune în faţa altarului" opinia.

Peste 500 de persoane au participat, marţi, la un miting de protest, la Câmpeni, faţă de gestul lui Csibi Barna şi au cerut revocarea ordinului de detaşare a acestuia la Administraţia Finanţelor Abrud.

Protestatarii au transmis Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului o declaraţie comună în care le solicită "răspicat" "să se dezică şi să condamne cu promptitudine tot ceea ce aduce atingere integrităţii statului român" şi, totodată, să "analizeze cu luciditate acţiunile iredentiste şi xenofobe, indiferent din partea cui ar veni".

De asemenea, protestatarii au solicitat autorităţilor statului să îi declare "persona non grata" pe toţi cei care "defăimează cu atâta impertinenţă istoria şi simbolurile naţionale".

Csibi Barna, care a fost detaşat de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita la Administraţia Finanţelor Publice Abrud printr-un ordin al şefului ANAF, Sorin Blejnar, a ajuns, luni dimineaţă, la sediul DGFP Alba din municipiul Alba Iulia, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei, după care a anunţat că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi că nu va merge la noul loc de muncă. Directotul DGFP Alba a spus că cererea lui Csibi Barna a fost acceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAF despre situaţia angajaului.

Csibi Barna a declarat, luni, că intenţionează să depună o contestaţie la decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de a-l transfera la Administraţia Finanţelor Publice Abrud.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849. El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici