Deputatul Remus Cernea a optat pentru jurământul fără formula religioasă

Deputatul Remus Cernea a depus, joi, jurământul în plenul Camerei optând pentru varianta prevăzută în legea jurământului de credinţă al parlamentarilor care face abstracţie de formula religioasă.

Urmărește
1156 afișări
Imaginea articolului Deputatul Remus Cernea a optat pentru jurământul fără formula religioasă

Deputatul Remus Cernea a optat pentru jurământul fără formula religioasă (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Astfel, în loc de formula "Aşa să mă ajute Dumnezeu!", Cernea a utilizat formula "Jur pe onoare şi conştiinţă", prevăzută de asemenea în Legea privind jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor al senatorilor şi deputaţilor din Parlamentul României.

"Jur pe onoare şi conştiinţă. Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării. Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor", a fost jurământul rostit de Cernea, care a ţinut mâna doar pe Constituţie, nu şi pe Biblie.

Potrivit Legii 8/2002, jurământul de credinţă se poate depune şi fără formula religioasă, aceasta putând fi înlocuită cu formula: "Jur pe onoare şi conştiinţă", care prefaţează jurământul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici