Centralele ar trebui închise până la sfârşitul anului, în conformitate cu legislaţia introdusă de guvernul fostului cancelar Angela Merkel în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima din Japonia în 2011.
Însă în Germania se discută intens dacă ar trebui să le menţină în funcţiune mai mult timp, având în vedere o posibilă criză energetică în această iarnă, ca urmare a scăderii livrărilor de gaze ruseşti, relatează Reuters.
Centralele, operate de E.ON, RWE şi EnBW, reprezintă aproximativ 6% din energia electrică a ţării.
Citând oficiali anonimi, The Wall Street Journal a relatat că guvernul a decis să menţină centralele în funcţiune şi după sfârşitul acestui an. Ziarul a precizat că decizia nu a fost încă adoptată în mod oficial de cabinetul cancelarului german Olaf Scholz, unele detalii fiind încă în discuţie.
„Guvernul nu a luat încă nicio decizie cu privire la modul în care se va ocupa de cele trei centrale nucleare germane rămase după sfârşitul acestui an”, a declarat un purtător de cuvânt. „Acest lucru se va întâmpla mai întâi în urma rezultatelor testelor de stres”.
Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei a declarat că raportul din Wall Street Journal „nu are nicio bază factuală”.