Dezbatere Stanoevici-Peia-Cumpănaşu, în absenţa „marilor” candidaţi/ Aceştia reclamă o înţelegere între prezidenţiabilii PNL şi PSD

Prezidenţiabilii Ninel Peia, Bogdan Stanoevici şi Alexandru Cumpănaşu au participat, duminică, la o dezbatere electorală. Stanoevici a susţinut că reprezintă un pericol absenţa candidaţilor la dezbateri şi a acuzat o înţelegere între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, confirmată şi de Cumpănaşu.

Urmărește
622 afișări
Imaginea articolului Dezbatere Stanoevici-Peia-Cumpănaşu, în absenţa „marilor” candidaţi/ Aceştia reclamă o înţelegere între prezidenţiabilii PNL şi PSD

Dezbatere Stanoevici-Peia-Cumpănaşu, în absenţa „marilor” candidaţi/ Aceştia reclamă o înţelegere între prezidenţiabilii PNL şi PSD

„Este un mare pericol această absentare a candidaţilor din dezbateri, pentru că asta presupune că va provoca un absenteism. Exact asta nu trebuie să faceţi oameni buni. Nu votaţi decât cu sufletul, nu cum vă spun instituţiile de sondaje sau cum încearcă să vă impună să votaţi aşa cum vor ei. Votaţi cu sufletul, după ce îi priviţi şi îi ascultaţi pe candidaţi şi apoi vă puteţi face o proprie idee despre ceea ce vă doriţi pentru mâinele copiilor voştri”, a spus Bogdan Stanoevici, la Antena 3.

El a adăugat că există o înţelegere între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis de a refuza orice fel de dezbatere electorală.

„Există o înţelegere evidentă între Iohannis şi doamna Dăncilă, care a început de pe vremea lui Dragnea şi proiectul care a dus la situaţia în care ne aflăm acum este mai vechi. Această înţelegere a ajuns până la punctul care mi se pare lipsit de respect, anume de a se refuza orice fel de dezbatere, confruntare cu ceilalţi candidaţi”, a adăugat Stanoevici.

Candidatul independent Alexandru Cumpănaşu a fost de acord cu afirmaţiile lui Stanoevici privind eventuala înţelegere între prezidenţiabilii PNL şi PSD.

În cadrul dezbaterii, Bogdan Stanoevici a vorbit despre necesitatea unei dezbateri privind calitatea vieţii românilor, susţinând că în ultima perioadă nimeni nu mai vorbeşte despre acest lucru.

„Nimeni nu vorbeşte despre calitatea vieţii românului. Nimeni nu vorbeşte despre protejarea drepturilor şi obligaţiilor fiecărui individ. Calitatea vieţii românului ar trebui să se regăsească în felul în care facem educaţie în această ţară. În învăţământul românesc, care este distrus. Este un pilon esenţial în programul meu. Sistemul de sănătate face parte şi el din calitatea vieţii. Doar un om sănătos poate să se procupe şi să fie atent la probleele de sănătate unui alt om.

Un om bolnav va fi foarte greu pentru el să se preocupe de problema de sănătate al celuilalt. Preşedintele trebuie să fie capabil să adune în jurul mesei toate diferenţele dintre oameni, toate diferenţele între ideologiile de partid şi singurul scop e acela de a da socoteală oamenilor celor mulţi. Consider că această ruptură între vârful piramidei şi baza piramidei, ruptură prin care constatăm de ani de zile că cei care sunt sus la conducere s-au rupt total de realitatea cotidiană. Sunt departe de ceea ce se întâmplă, apoi ne mirăm că ajungem la drame precum cea din Caracal”, a subliniat Stanoevici.

Tot în cadrul dezbaterii, Ninel Peia a vorbit despre Colectiv şi despre necesitatea convocării unui nou referendum pentru definirea noţiunii de familie în Constituţie.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie în ţară şi între 8 şi 10 noiembrie în străinătate. Totodată, potrivit Hotărârii adoptate de Guvern, al doilea tur urmează să aibă loc pe 24 noiembrie în ţară şi între 22 şi 24 noiembrie în Diaspora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici