- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diaconescu a avut protecţie de la SPP pentru ameninţări mai vechi legate de R. Moldova
Senatorul Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, la Realitatea Tv, în contextul în care vorbea despre filajul la care ar fi fost recent supus, că a avut, în urma unor ameninţări mai vechi legate de R. Moldova, protecţie de la SPP, aceasta încheindu-se cu două săptămâni înainte de Congresul PSD.
Diaconescu a avut protecţie de la SPP pentru ameninţări mai vechi legate de R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto)
Diaconescu a spus că este dezamăgit de faptul că în tot scandalul legat de plecarea sa din PSD nimeni nu se întreabă cum este posibil un filaj la adresa unui cetăţean român, senator, fost ministru de Externe, membru al PSD şi care a avut protecţie de la SPP pentru ameninţări "mai vechi" legate de Republica Moldova.
Diaconescu a menţionat că această protecţie s-a încheiat cu două săptămâni înainte de Congresul PSD.
Tot miercuri, la Antena 3, Diaconescu a declarat, întrebat dacă a fost sau este şantajabil, că toţi cei care au fost implicaţi în procesul de negociere a intrării României în NATO nu pot fi în situaţia menţionată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Senatorul nu a făcut alte precizări.
Diaconescu a fost ministru de Externe al României în perioada în care, în 2009, la Chişinău s-au desfăşurat alegeri legislative. Relaţiile dintre cele două ţări au cunoscut, în acel context electoral, o deterioare semnificativă, ambasadorul român fiind declarat persona non grata de către autorităţile de la acea vreme. România a fost acuzată de implicare în treburile interne ale Moldovei, în urma manifestaţiilor de la Chişinău, reprimate în forţă, prin care se contestau rezultatele alegerilor câştigate de Partidul Comunist. După ce alegerile au fost repetate şi puterea de la Chişinău s-a schimbat, relaţiile dintre cele două ţări au fost reluate.
Cristian Diaconescu a demisionat, miercuri, din PSD, intrând în grupul parlamentarilor independenţi.
Gestul său vine la câteva zile după ce Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD, în faţa lui Mircea Geoană.
Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.
Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.
El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.
Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO