Diaconescu: Asumarea responsabilităţilor de către CSM nu s-a realizat aşa cum se aştepta

Fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, deşi a fost o soluţie bună ca atribuţii ale Ministerului Justiţiei să fie preluate de Consiliul Superior al Magistraturii, "viteza de înţelegere şi asumarea responsabilităţilor" nu s-au realizat aşa cum se aştepta.

6 afișări

"După şase ani, putem menţiona faptul că separaţia instituţională şi legislativă, între politic şi autoritatea judecătorească, s-a realizat. Din punct de vedere al culturii şi al mentalului din zona reprezentării autorităţii, în general, a structurii magistraturii, nu cred că viteza înţelegerii şi profunzimea de asumare a responsalităţilor acestei instituţii s-au realizat aşa cum ne-am aşteptat", a spus Cristian Diaconescu, ministru al Justiţiei în 2004, în al cărui mandat atribuţiile privind cariera magistraţilor au fost preluate de CSM, de la Ministerul Justiţiei.

Întrebat dacă a fost soluţia bună, Diaconescu a răspuns afirmativ.

Cristian Diaconescu, vicepreşedinte al Senatului, a susţinut, la forumul "Revizuirea Constituţiei României", că România s-a consultat cu partenerii străini la momentul în care s-a decis înfiinţarea unor instituţii sau modificarea anumitor competenţe.

"Să nu aibă nimeni reflexe regresive, o anumită interpretare. Împreună am construit un stat european şi euro-atlantic puternic şi această cooperare trebuie să continue. Nu am fi avut un Consiliu Superior al Magistraturii care să încerce să pună un gard între politic şi justiţie, nu am fi avut un Consiliu al Concurenţei, poate nu am fi avut nicio instituţie care să se ocupe strict de corupţia la nivel înalt, să responsabilizeze demnitarul român din acest punct de vedere", a declarat senatorul Diaconescu, în cadrul forumului unde au participat oficiali români, dar şi diplomaţi acreditaţi la Bucureşti.

El a precizat că România se străduieşte să perfecţioneze şi nu să inventeze statul de drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici