Diaconescu: Avem semnale că apariţia USL a generat preocupare în PE
„Noul surogat politic creat astăzi în România, născut în mod evident din şiretenia comunistă – care nu are nimic în comun cu stânga europeană – şi dorinţa oportunistă de parvenire a unora – care nu are, de asemenea, nimic în comun cu liberalismul şi, în general, cu politicile de dreapta, generatoare de creştere economică – reprezintă o instigare din partea vectorului politic la pierderea demnităţii naţionale”, a apreciat Cristian Diaconescu, referindu-se la USL.
Fostul ministru de Externe a mai spus că „acest proiect politic a generat preocupare la nivelul Parlamentului European”.
„Am primit semnale extrem de normale din acest punct de vedere, deoarece reprezentanţii în Parlamentul European ai partidelor care acum formează o coaliţie se află şi participă la procesul decizional în Parlamentul European în grupuri separate. Să ne aşteptăm ca reprezentanţii PNL să voteze alături de socialişti? Ar fi o premieră istorică în Parlamentul European”, a spus el.
Diaconescu a mai spus că reprezentanţi UNPR vor avea, luni, o discuţie cu delegaţia FMI. „Vreau totodată să vă mai informăm că luni vom avea o discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene şi vreau să vă informez în legătură cu determinarea noastră ca elementele sociale absolut necesare atât din punct de vedere constituţional, cât şi din punctul de vedere al societăţii, vor reprezenta baza mandatului nostru de dialog cu Fondul Monetar Internaţional”, a spus Diaconescu.
El a adăugat că UNPR este gata să accepte acele măsuri care duc la stabilitatea României dar nu şi pe acelea care ar împiedica ţara să contureze o perspectivă europeană în ceea ce priveşte nivelul de trai.
Preşedinţii PSD, PNL şi PC au semnat, sâmbătă, la Parlament, documentele de constituire a Uniunii Social-Liberale.