Diaconescu: Decizia CSAT privind scutul antirachetă era obligatorie

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat, joi, că decizia CSAT privind scutul antirachetă era una obligatorie în condiţiile în care se primise o solicitare din partea SUA.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Decizia CSAT privind scutul antirachetă era obligatorie

Diaconescu: Decizia CSAT privind scutul antirachetă era obligatorie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dincolo de decizia CSAT, este un proiect global şi trebuie să gândim global. Scutul antirachetă ca proiect strategic a generat aşteptări mari, dar este şi sensibil. Este esenţial să stabilim că acest proiect este util şi necesar României", a explicat Diaconescu.

El a precizat că preocupările cele mai evidente pe această temă le-a avut Federaţia Rusă, dar şi alte state.

"Este necesar să avem un dialog politioco-diplomatic cu cei care au nelămuriri, pentru a releva participarea României la lupta împotriva riscului global, cum este terorismul. Este absolut necesar de clarificat faptul că acest proiect nu vizează interesele de securitate ale nimănui şi nu are un caracter ofensiv. Sigur, sunt anumite elemente tehnice care trebuie cunoscute", a mai declarat Diaconescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici