Diaconescu: MAE face o evaluare în privinţa consulului Tiberiu Dinu

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că MAE face o evaluare în cazul consulului la Milano, Tiberiu Dinu, el arătând astfel că o decizie în legătură cu rechemarea acestuia de la post nu a fost luată.

Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: MAE face o evaluare în privinţa consulului Tiberiu Dinu

Diaconescu: MAE face o evaluare în privinţa consulului Tiberiu Dinu

Diaconescu a menţionat că un consul general este numit şi poate fi rechemat în baza hotărârii Guvernului şi că o propunere se face după o evaluare internă.

El a precizat că MAE evaluează cazul lui Tiberiu Dinu, pentru a se vedea în ce măsură, în urma informaţiilor din ultimul timp, acesta este compatibil cu îndeplinirea acestei funcţii.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, că a decis să solicite rechemarea consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, arătând totodată că un consul nu are atribuţii legate de listinguri telefonice, dar că instanţa trebuie să decidă dacă legea a fost sau nu încălcată.

"Am considerat că, prin ceea ce a făcut, consulul şi-a depăşit atribuţiile", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Premierul a anunţat şi în cursul zilei de marţi că a decis să solicite ministrului de Externe rechemarea consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici