- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diaconescu respinge invocarea României "în dezbateri politicianiste" din campania pentru PE
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, marţi, că având în vedere semnale primite din UE, nu este de acord ca România să fie invocată, în campania pentru PE, în dezbateri "politicianiste" pentru "măsuri restrictive cu caracter populist".
Diaconescu respinge invocarea României "în dezbateri politicianiste" din campania pentru PE
"Având în vedere semnalele primite din zona Uniunii Europene, ca ministru de Externe al României nu pot fi de acord ca România să fie invocată în dezbateri politicianiste din alte state ca motivaţie pentru limite de acţiune sau măsuri restrictive cu caracter populist", a mai spus el, reamintind că România a devenit un "membru demn" al UE după negocieri dificile şi reforme "uneori dureroase" şi beneficiind de consimţământul tuturor statelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
El a adăugat că MAE va urmări cu cea mai mare atenţie mesajele politice din această campanie electorală europeană şi va reacţiona la nivel diplomatic cu toată convingerea pentru ca imaginea şi interesele României să nu fie afectate.
Ministrul a precizat că argumentul de a folosi în mod populist şi politicianist imaginea României şi a românilor din străinătate, precum şi a unor decizii ale UE din trecut, ca şi argumente de campanie nu reprezintă, din perspectiva MAE, o abordare europeană.
"Vom reacţiona chiar dacă se va pune în discuţie, eventual, explicaţia unei retorici care ţine de momentul electoral", a mai spus Diaconescu.
El a adăugat că Guvernul României este perfect conştient de obligaţiile asumate în cadrul UE.
"Considerăm totodată că eforturile şi determinarea României în îndeplinirea în totalitate a condiţionalităţilor în cadrul clauzei de salvgardare pe justiţie sunt argumente puternice pentru o relaţie constructivă de cooperare cu statele UE şi, evident, cu CE. În aceeaşi măsură, ca membri ai UE, ne aşteptăm din partea Comisiei Europene, a statelor membre, la o atenţie adecvată la preocupările şi solicitările pe care România le exprimă în legătură cu subiecte care pot afecta interesele ţării noastre", a subliniat ministrul.
Citeşte şi:
Boc despre Rezoluţia Bundestag: O fi şi pe acolo campanie electorală?
Documentul aflat la baza rezoluţiei Bundestagului constată probleme privind statul de drept
Parlamentul german vrea sistarea fondurilor UE pentru România din cauza justiţiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO