- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diaconescu: România a ieşit din zona periculoasă, dar trebuie să continue reformele
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, că analizele comune arată că România a ieşit din zona periculoasă, dar trebuie să continue reformele.
Diaconescu a afirmat, după o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, la care a participat şi şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, că deşi România a depăşit "zona periculoasă", trebuie să continue reformele şi să asigure stabilitatea fiscală şi macroeconomică.
"Cea mai mare greşeală pe care România ar putea să o facă ar fi aceea de a întoarce reformele odată adoptate. După evaluarea instituţiilor financiare internaţionale, există posibilitatea ca pe zona europeană România să se gândească la o atitudine politică cât se poate de clară şi directă în ceea ce priveşte măsurile de relansare economică", a spus preşedintele de onoare al UNPR.
El a spus că reprezentanţii celor trei instituţii au identificat ca principală resursă la dispoziţia României fondurile europene, Guvernul trebuind să sprijine cu măsuri concrete atragerea fondurilor în principal în infrastructură şi energie.
Diaconescu a precizat că, din discuţiile autorităţilor cu organismele internaţionale, nu a reieşit existenţa unor condiţionalităţi în legătură cu privatizarea vreunei societăţi cu capital majoritar de stat.
El a menţionat că, deşi nu vor exista obligaţii asumate de partea română în ceea ce priveşte privatizarea unor societăţi cu capital de stat, în mod evident se va pune problema eficientizării acelor societăţi.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Cotroceni, că România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică, precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.
Şeful statului a mai anunţat că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.
Preşedintele a precizat, totodată, că noul acord cu FMI, BM şi CE, care va fi adoptat în martie şi va intra în vigoare în aprilie, va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ce are Rusia în plan să furnizeze Coreei de Nord în schimbul armelor pentru susţinerea efortului de război? Anunţul lui Blinken
-
Noul lider de centru-dreapta din Austria anunţă că este deschis unei coaliţii cu extrema dreaptă
-
Un val de infecţii respiratorii în China. Spitalele sunt pline cu copii infectaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO