Diana Şoşoacă deschide lista SOS pentru Senat în Bucureşti

  • Europarlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă deschide lista SOS pentru Senat în Bucureşti, iar deputatul Dumitru Coarnă deschide lista pentru Camera Deputaţilor.
  • Ea afirmă că BEC are o listă a persoanelor cărora le e interzis să candideze, iar numele ei nu figurează.
Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Diana Şoşoacă deschide lista SOS pentru Senat în Bucureşti

Sursa foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

„Este o zi cu totul specială. În lumina acelei decizii a CCR, care a devenit neconstituţională, astăzi am depus la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor ale partidului S.O.S România, liste complete. Vreau să vă spun că la Senat conduc lista, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă. Am vrut să văd dacă există vreo interdicţie pe numele meu. Dacă cineva credea, mai ales din sistemul acesta sau din serviciile secrete secrete care au acţionat, sau interne, că eu mă voi lăsa, s-a înşelat amarnic, pentru că astăzi a fost şah-mat. Indiferent ce soluţie ar adopta sistemului, îşi arată incompetenţa, incultura juridică, căderea statului de drept în România şi neconstituţionalitatea CCR”, spune Diana Şoşoacă.

Ea relatează că „BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze”.

„Uimitor, la verificarea normală făcută de BEM, Diana Iovanovici Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. Dacă cineva credea că nu voi candida de frică să nu ne anuleze lista, lista nu se poate anula, eventual se anula candidatura mea, gândiţi-vă că în acest moment, pentru că suntem jurişti, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia CCR este una neconstituţională, dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a canidda, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele, un stat al CCR neconstituţionale şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă şi liberă”, încheie Şoşoacă.

Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale a fost respinsă de judecătorii Curţii Constituţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici