- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dintre liderii PDL, Flutur a obţinut cele mai multe voturi la Senat, iar Udrea la Cameră
Secretarul general PDL Gheorghe Flutur a obţinut cele mai multe voturi dintre liderii PDL care au candidat la Senat, iar Elena Udrea a avut cele mai multe voturi dintre liderii candidaţi la Cameră, în timp ce foştii miniştri Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu au primit cel mai mic număr de voturi.
Flutur şi Udrea au obţinut cele mai multe voturi dintre liderii PDL care au candidat la Senat şi Cameră (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Potrivit rezultatelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central, dintre liderii PDL care au obţinut mandate de parlamentar cel mai mare număr de voturi, respectiv 29.936, a avut secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.
El a fost ales senator în colegiul 2 Suceava, fiind clasat pe locul al doilea după candidatul USL, medicul Tiberius Brădăţan, care a intrat în politică în luna martie şi care a ratat intrarea în Parlament, nereuşind să închidă colegiul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Gheorghe Flutur este la al treilea mandat de senator de Suceava, după cele câştigate în 2000 şi 2004, când a candidat din partea PNL. În 2008, el a fost ales din partea PDL preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, dar a pierdut funcţia în urma alegerilor locale din iunie 2012.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, care a candidat în judeţuiul Timiş, a obţinut mandatul de senator în urma redistribuirii. El a fost votat de 12.430 de alegători, dublând colegiul în care contracandidatul său din partea USL, Matei Suciu, a obţinut 26.944 de voturi.
Vasile Blaga, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi al Adminsitraţiei şi Internelor în guvernele PDL, dar şi preşedinte al Senatului din noiembrie 2011 şi până în iunie 2012, a fost deputat de Bihor în 1990-1992 şi 1996-2000 şi senator de Bucureşti din 2004.
Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, vicepreşedinte PDL, care a candidat într-un colegiu din Bucureşti, a fost votată de 19.510 alegători, ea obţinând mandatul de senator în urma redistribuirii.
Anca Boagiu a fost deputat de Bucureşti în perioada 2000-2008, iar din 2008 a fost aleasă senator în acelaşi colegiu din Capitală unde a candidat şi acum.
Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a fost votat, la scrutinul de duminică, de 15.068 dintre alegătorii din colegiul din Bucureşti în care a candidat şi a obţinut un nou mandat în urma redistribuirii. Cristian Rădulescu a fost deputat de Neamţ între 1990 şi 2000 şi deputat de Vaslui în mandatul 2004-2008, iar din 2008 este senator de Bucureşti.
Dintre liderii PDL care au candidat la Senat cel mai mic număr de voturi a avut, în urma alegerilor de duminică, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Traian Igaş.
Igaş a candidat pentru cel de-al doilea mandat de senator în judeţul Arad şi a obţinut 10.864 de voturi, reuşind să îşi reînnoiască mandatul de senator în urma redistribuirii. USL Arad a contestat, însă, la Biroul Electoral Central modul în care a fost făcută redistribuirea mandatelor pentru Senat în judeţ, susţinând că mandatul lui Igaş ar fi trebuit să-i revină lui Dorel Popa (USL). În acest caz, BEC ar urma să se pronunţe joi.
Traian Igaş a fost deputat de Arad în mandatul 2004-2008, iar în 2008 a fost ales senator într-un colegiu din acelaşi judeţ. Până la numirea sa în funcţia de ministru, Igaş a fost şef al grupului parlamentar PDL din Senat.
Dintre liderii PDL care au candidat la Camera Deputaţilor cel mai mare număr de voturi l-a avut Elena Udrea.
Deputat din 2008 într-un colegiu din Bucureşti, Udrea a candidat la Roman, în judeţul Neamţ, unde a fost votată de 11.978 de alegători. Elena Udrea s-a clasat după candidatul său de la USL, dar pentru că acesta nu a reuşit să închidă colegiul ea a primit mandatul prin redistribuire, devenind "deputat de Roman şi Ion Creangă pentru următorii patru ani".
Fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedinte al PDL, a câştigat un nou mandat de deputat în judeţul Mehedinţi, tot prin redistribuire, după ce a obţinut 8.323 de voturi. Stănişoară a fost deputat de Mehedinţi în perioada 2000-2008, iar în mandatul 2008-2012 a fost senator de Mehedinţi.
Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a obţinut un nou mandat de deputat într-un colegiu din Bucureşti tot în urma redistribuirii, el fiind votat de 6.888 de alegători. Paleologu a mai fost deputat de Bucureşti în mandatul 2008-2012.
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a câştigat în urma redistribuirii cel de-al treilea mandat de deputat în Sibiu, cu 7.393 voturi. Turcan a mai fost deputat de Sibiu în perioada 2004-2008, când a candidat din partea PNL pe lista Alianţei Dreptate şi Adevăr şi în mandatul 2008-2012, când a candidat din partea PDL.
Liderul PDL Bistriţa Năsăud Ioan Oltean, fost secretar general al partidului, a obţinut şi el un mandat de deputat prin redistribuire, fiind votat la scrutinul de duminică de 8.377 de alegători. Ioan Oltean este deputat de Bistriţa Năsăud din 1990 şi a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.
Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a câştigat un nou mandat de deputat în Prahova, prin redistribuire, ea fiind votată de 9.281 de alegători.
Anastase a mai fost deputat de Prahova din partea PD în mandatul 2004-2008, iar în 2008 a câştigat un nou mandat, când a candidat din partea PDL.
Dintre liderii PDL care au candidat la Cameră şi au fost ales, Gheorghe Ialomiţianu a primit cel mai mic număr de voturi, 6.115, în colegiul în care a candidat în judeţul Braşov.
Un număr apropiat de voturi, 6.196, l-a obţinut prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care şi-a reînnoit mandatul de deputat în judeţul Buzău. Preda este deputat de Buzău din 2004.
În urma alegerilor parlamentare de duminică, ARD a obţinut 24 de mandate de senator şi 56 de mandate de deputat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO