Directorul general al RMGC: Dacă se adoptă alt proiect în Parlament decât cel stabilit, avem o problemă

Directorul general RMGC, Dragoş Tănase, a afirmat, joi, la întrebările parlamentarilor din Comisia Roşia Montană, că dacă proiectul se adoptă într-o formă mult diferită, atunci RMGC consideră că este o problemă şi nu-şi va mai menţine oferta pentru creşterea participaţiilor statului la 25%.

Urmărește
666 afișări
Imaginea articolului Directorul general al RMGC: Dacă se adoptă alt proiect în Parlament decât cel stabilit, avem o problemă

Dragos Tanase (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Dacă se adoptă un alt proiect decât cel pe care l-am stabilit, avem o problemă. (...) Creşterea gradului de participare a statului la 25% se făcea în condiţiile proiectului Roşia Montană aşa cum este structurat acum. Dacă acest proiect iese într-o formă mult diferită, probabil că bord-ul nostru nu-şi va mai menţine oferta", a spus directorul general al RMGC, Dragoş Tănase.

El a mai spus că există nouă ani de întârzieri în acordarea avizului de mediu de către ministerul de resort, arătând că a depus documentaţia necesară în 2004.

"Aveţi nouă ani de întârzieri din partea Ministerului Mediului pentru acordul de mediu în condiţiile în care în orice ţară sunt doar 7-12 luni", a spus Dragoş Tănase.

Întrebat de parlamentari despre garanţiile de reabilitarea de mediu, Dragoş Tănase a precizat că statul român va avea de la început banii de garanţie în cont, astfel încât dacă firma dă faliment, mediul de la Roşia Montană să poată fi reparat.

Întrebat de Darius Vâlcov (PSD) dacă va fi firma va da în judecată statul în cazul în care nu va fi adoptat proiectul Roşia Montană, directorul RMGC a răspuns: "Din punctul nostru de vedere nu există niciun motiv pentru care acest proiect să se respingă, venim cu cea mai mare investiţie în România, dacă investitorii noştri vor decide că nu mai au răbdare şi vor urma alte căi la momentul respectiv investitorii vor decide nu putem anticipa acum".

Tănase a fost întrebat de parlamentari dacă firma va încerca tehnologii alternative în cazul în care nu va obţine acordul de mediu pentru cea cu ceanuri, şi a răspuns că "această tehnologie este cea mai sigură, potrivită pentru mediu, recomandată de Comisia Europeană".

"Nu văd de ce am încerca alte tehnologii mai periculoase pentru mediu", a adăugat Tănase.

Deputatul Ştefan Viorel (PSD) l-a întrebat pe directorul RMGC dacă firma ia în considerare listarea la bursa pentru România.

Tănase a spus că este o idee bine venită, arătând că din ce în ce mai multă lume din România sunt interesaţi de Gabriel Resources. "La noi acţionar majoritar este Gabriel Resources care este listată pe lista de Canada, am dezbătut şi noi intern ideea de a lista pe bursa din Bucureşti, nu excludem această idee în măsura în care proiectul se face, cred că este o idee binevenită, remarc că din România din ce în ce mai mulţi sunt interesaţi de Gabriel Resources, care este listat pe bursa din Canada. Dar este o idee binevenită, pe care o vom considera foarte serios în momentul în care proiectul face paşi spre realizare", a mai spus Dragoş Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici