Discursul Kamalei Harris nu i-a convins pe critici pe un subiect fierbinte

Activiştii pro-palestinieni dezamăgiţi au spus că discursul Kamalei Harris de închidere a Convenţiei Democrate de la Chicago nu a reuşit să demonstreze nicio ruptură faţă de status quo, după o săptămână în care cea mai divizivă problemă cu care se confruntă partidul a fost în mare parte ignorată.

Urmărește
364 afișări
Imaginea articolului Discursul Kamalei Harris nu i-a convins pe critici pe un subiect fierbinte

Discursul Kamalei Harris nu i-a convins pe critici pe un subiect fierbinte

Sub presiunea de a răspunde criticilor privind sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza, vicepreşedintele Harris a folosit discursul său de joi seară pentru a repeta apelurile anterioare pentru o încetare a focului şi un acord privind ostaticii, relatează Reuters.

Ea a declarat că susţine dreptul Israelului de a se apăra, favorizând în acelaşi timp dreptul palestinian la autodeterminare.

Abbas Alawieh, co-fondator al Mişcării Naţionale Neangajate, care a mobilizat peste 750.000 de alegători pentru a protesta împotriva politicii SUA privind Israelul, a declarat că Harris a ratat o oportunitate de a câştiga încrederea acestor oameni, dintre care mulţi locuiesc în state în curs de luptă, cum ar fi Michigan, Wisconsin, Pennsylvania şi Arizona.

„Ceea ce este necesar în acest moment este o conducere curajoasă care să se detaşeze de abordarea actuală”, a declarat Alawieh pentru Reuters, la scurt timp după ce Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului.

Delegaţii neangajaţi şi aliaţii lor au făcut presiuni fără succes pentru a obţine un spaţiu de vorbire în prime-time la Convenţia Naţională Democrată (DNC) pentru a aborda cea mai recentă vărsare de sânge în conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani, care a început la 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane, potrivit numărătorii israeliene.

Atacul Israelului asupra Fâşiei Gaza, guvernată de Hamas, cu sprijinul SUA, a ucis de atunci 40.000 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Gaza, a strămutat aproape întreaga populaţie de 2,3 milioane de locuitori, a provocat o criză a foametei şi a nivelat aproape întreaga enclavă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harris,
democraţi,
gaza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici