Discuţiile PDL privind noua siglă a partidului: De la roza vânturilor la nodul marinăresc şi barcă

Democrat-liberalii au discutat, sâmbătă, timp de peste şase ore, strategia în perspectiva alegerilor interne din acest an, schimbarea siglei aducând în discuţie adoptarea simbolului rozei vânturilor, în replică un alt democrat-liberal propunând nodul marinăresc sau barca.

Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Discuţiile PDL privind noua siglă a partidului: De la roza vânturilor la nodul marinăresc şi barcă

Discuţiile PDL privind noua siglă a partidului: De la roza vânturilor la nodul marinăresc şi barcă

Potrivit unor surse din partid, vicepreşedintele Sorin Frunzăverde a venit la reuniunea de sâmbătă cu ideea ca noua siglă a partidului, în urma redefinirii doctrinare care urmează să aibă loc în acest an, să fie reprezentată de un simbol european, respectiv roza vânturilor.

În replică, deputatul Toader Paleologu, fost ministru al Culturii, a propus la rândul său, dar în glumă, ca noua siglă să fie un nod marinăresc sau, de ce nu, chiar o barcă, spre amuzamentul celor din sală.

Roza vânturilor reprezintă elementul central din sigla NATO, care a fost adoptată ca simbol al Alianţei Nord - Atlantice de către Consiliul Atlanticului de Nord, în octombrie 1953.

Cercul reprezintă unitatea şi cooperarea , în timp ce roza vânturilor simbolizează direcţia comună spre Pace pe care o urmează cele 19 state membre ale organizaţiei.

Până în prezent, şi alţi democrat-liberali au venit cu propuneri privind noua siglă a partidului, Cristian Preda propunând "mărul", în timp ce vicepreşedintele Ioan Oltean a propus "para", nemulţumit de idea colegului său europarlamentar.

Discuţiile din cadrul şedinţei Colegiului Director s-au centrat pe redefinirea ideologică a PDL, vicepreşedintele Sorin Frunzăverde vorbind despre necesitatea schimbării numelui şi a siglei partidului precum şi despre clarificarea doctrinară, spre curentul popular şi eliminarea celui liberal.

El a fost susţinut în argumentaţie şi de europarlamentarii Cristian Preda şi Monica Macovei, adepţi ai acestei schimbări.

Potrivit surselor citate, marea majoritate a liderilor partidului au transmis că această discuţie privind ideologia, deşi necesară, nu trebuie să acapareze întreaga acţiune a partidului în perioada următoare, importante fiind acţiunile atât în plan guvernamntal cât şi în plan local.

Unul dintre cei care s-au declarat împotriva manierei de discuţii contradictorii, prin intermediul blogurilor, între liderii PDL, a fost europarlamentarul Traian Ungureanu.

Sursele citate au arătat că Ungureanu şi-a exprimat dezacordul faţă de modul în care a ales Cristian Preda să îşi exprime opiniile, considerând că era mult mai corect să vină cu aceste idei şi critici în cadrul partidului, mai ales că liderii i-au transmis că sunt deschişi la dialog pe această temă.

Reuniunea informală a miniştrilor, secretarilor de stat, preşedinţilor de organizaţii şi parlamentarilor democrat-liberali a început, sâmbătă, la Poiana Braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici