Dobre (PNL): Parchetul ar trebui să se autosesizeze că Guvernul încalcă hotărâri judecătoreşti

Deputatul PNL Mureş Ciprian Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Parchetul ar trebui să se autosesizeze că Guvernul "încalcă hotărâri judecătoreşti" referitoare la salariile dascălilor, prin asumarea răspunderii pe Legea salarizării profesorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1 afișare

Dobre a precizat că reprezentanţii USL au sesizat, joi, Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea Legii privind dialogul social şi a Legii salarizării profesorilor asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea şi care ar încălca o serie de drepturi ale cetăţenilor.

"E prima dată după 1989 când se instituie limitări ale dreptului la grevă. E prevăzut în Constituţie, dar nu l-am avut înainte de 1989. Eu spun că Guvernul României nu poate încălca, prin asumarea răspunderii pe Legea salarizării profesorilor, cele circa 7.000 de hotărâri judecătoreşti existente, referitoare la salarizarea dascălilor", a spus Dobre.

În opinia deputatului liberal, în ultimii doi ani, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti au devenit "neimportante" pentru Guvernul României, iar conduita Guvernului, "care îşi permite să nu se supună unor hotărâri judecătoreşti", "întoarce" România în Evul Mediu.

Dobre, care este jurist de profesie, a precizat că încălcarea unei hotărâri judecătoreşti constituie o infracţiune.

"E o infracţiune, Parchetul ar trebui să se autosesizeze că Guvernul încalcă hotărâri judecătoreşti, la fel DNA şi executorii judecătoreşti", a spus Dobre.

Curtea Constituţională (CC) a fost sesizată de 110 deputaţi ai grupurilor parlamentare PSD şi PNL în legătură cu neconstituţionalitatea unor prevederi ale Legii privind salarizarea în 2011 a personalului didactic, dar şi ale Legii privind Dialogul Social.

Guvernul şi-a asumat răspunderea, luni, în două şedinţe consecutive de plen reunit ale celor două Camere ale Parlamentului, pe legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi pe legea privind Dialogul Social.

Parlamentarii opoziţiei au reclamat la Curtea Constituţională neconstituţionalitatea unor prevederi cuprinse în cele două legi, judecătorii constituţionali urmând să ia în discuţie cele două sesizări în data de 4 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici